La girella de casa Jaumet d'Astell
- Programa: De vacances
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 250 g de molla de pa
- 300 g d'arròs (escaldat)
- 12 ous
- 4 alls
- sal
- pebre al gust
- 150 g de pernil
- 150 g de cansalada virada
- 250 g de carn de xai
- 250 g de carn de vedella
PREPARACIÓ
En primer lloc és necessari que la tripa sigui de xai i fer-la ben neta. Netegeu i bulliu el cor i el pulmó del xai. En una cassola, trenqueu els ous i poseu-hi el pa. Remeneu-ho tot bé amb l'arròs, la sal i el pebre. Afegiu-hi la resta d'ingredients tallats a mà a dauets petits o bé molt grossos. Remeneu-ho bé i ja ho podeu embotir i cosir. Podeu fer servir un parell dels prims del xai, o sigui, aprofitant la part prima de la part baixa de les mitjanes, que és molt bona. Quan tingueu totes les girelles a punt poseu-les en una olla on hi hagi aigua tèbia i sal, com si fos brou.
Un cop arrenqui el bull deixeu-les bullir una mitja hora. Escorreu-les i poseu-les en una plata. La girella es pot servir de maneres diverses: freda, a rodanxes fines, passada per la paella, una mica rostida, o bé, a la graella. També es pot fer amb salsa de tomàquet, alls, julivert i un rajolí de vi dolç al gust de cadascú. Un cop feta la salsa, poseu-hi la girella tallada a rodanxes i que ragi fent xup-xup. També és bona arrebossada en una pasta feta d'ou, farina i julivert amb alls tallats ben menuts.
Un cop arrenqui el bull deixeu-les bullir una mitja hora. Escorreu-les i poseu-les en una plata. La girella es pot servir de maneres diverses: freda, a rodanxes fines, passada per la paella, una mica rostida, o bé, a la graella. També es pot fer amb salsa de tomàquet, alls, julivert i un rajolí de vi dolç al gust de cadascú. Un cop feta la salsa, poseu-hi la girella tallada a rodanxes i que ragi fent xup-xup. També és bona arrebossada en una pasta feta d'ou, farina i julivert amb alls tallats ben menuts.