L'ou d'or
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Abellan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Comerç 24, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 ous
- 1 aerosol d'or comestible
- tòfona negra
- sal
- 50 g d'oli d'oliva verge
- 75 g de nata líquida
- 100 g d'aigua de cocció
- 4 g de pols d'or
- patates ratte
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates ja pelades i tallades a trossos.
Seguidament, poseu-les a la thermomix juntament amb la nata líquida, l'oli d'oliva, l'aigua de la cocció i la pols d'or i tritureu-les bé. Per fer l'escuma de patata, poseu el puré dins un sifó i escalfeu-lo al bany maria durant uns minuts.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint, coeu els ous durant 3 minuts. Després, refredeu-los amb aigua, peleu-los, poseu-los en un bol, aixafeu-los, afegiu-hi una mica de tòfona ratllada i sal i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, buideu la closca d'un ou, renteu-la bé, bulliu-la 20 minuts en un cassó amb aigua i pinteu-la amb l'aerosol d'or.
I ja per acabar, ompliu la closca d'ou daurada amb la barreja d'ou i tòfona, poseu-hi l'escuma de patata a sobre i guarniu-lo amb una mica de tòfona ratllada.
Seguidament, poseu-les a la thermomix juntament amb la nata líquida, l'oli d'oliva, l'aigua de la cocció i la pols d'or i tritureu-les bé. Per fer l'escuma de patata, poseu el puré dins un sifó i escalfeu-lo al bany maria durant uns minuts.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint, coeu els ous durant 3 minuts. Després, refredeu-los amb aigua, peleu-los, poseu-los en un bol, aixafeu-los, afegiu-hi una mica de tòfona ratllada i sal i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, buideu la closca d'un ou, renteu-la bé, bulliu-la 20 minuts en un cassó amb aigua i pinteu-la amb l'aerosol d'or.
I ja per acabar, ompliu la closca d'ou daurada amb la barreja d'ou i tòfona, poseu-hi l'escuma de patata a sobre i guarniu-lo amb una mica de tòfona ratllada.