Kai satee (pollastre amb salsa tailandesa)

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Clara Roca i Nok
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Thaï Gardens, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cuixa de pollastre desossada
  • 1 pot de llet de coco
  • 1 cullerada de cúrcuma en pols
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de sal
  • 1/2 got d'oli de gira-sol
  • 1/2 got de llet Per a la pasta de curri:
  • 1 cullerada de celiandre picat
  • 1 all picat
  • 3 escalunyes picades
  • 1 tija de citronella
  • 2 cullerades de bitxo vermell
  • 1 cullerada de gingebre ratllat
  • 100 g de cacauets torrats i picats
  • 1 cullerada de sucre
  • 1/2 pot de llet de coco

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el pollastre trossejat en un bol amb mig got d'oli de gira-sol, mig pot de llet de coco, una cullerada de cúrcuma mòlta, dues cullerades de sucre i una cullerada de sal.
Remeneu-ho i deixeu-ho macerar dins de la nevera durant dues hores com a mínim. Per preparar la pasta de curri, bateu el bitxo vermell, les escalunyes, el gingebre, l'all, la citronella i el celiandre fins que aconseguiu una pasta bastant compacta. Per preparar la salsa de curri, poseu mig pot de llet de coco i dues cullerades de la pasta de curri que heu fet abans en un cassó. Remeneu-ho fins que es dissolgui. Tot seguit, afegiu-hi sal, sucre i cacauets. Barregeu-ho i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Mentrestant, enfileu els talls de pollastre a les broquetes i coeu-les a la planxa sense oli. I ja per acabar, emplateu les broquetes i aboqueu-hi la salsa de curri per sobre.
Anar al contingut