Jarret de vedella amb patates i mostasses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Maria Massó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Bar Cañete, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La vedella és una carn molt rica en ferro i s'aconsella prendre-la un cop per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Pel bullit:
- 1 jarret de vedella sencer amb os (d'uns 3,5 kg)
- 1 kg de pastanagues
- 700 g de cebes
- 1 manat de porro
- 500 g de xirivia
- 300 g de naps
- 1,5 kg de patates
- 5 l d'aigua
- sal i pebre
- 1 dl d'oli d'oliva
- mostasses variades
- porradell (opcional)
- Per a la salmorra:
- 5 kg de sal gruixuda
- 2 kg de sucre
- 300 g de pebre vermell en pols
- 100 g de pebre negre en gra
PREPARACIÓ
Per començar, la nit abans poseu el jarret, en cru, en la salmorra; la barreja de la sal, el sucre i els pebres. Quan hagin passat 12 hores, no més, passeu la carn per aigua i eixugueu-la.
A continuació, poseu el jarret i les verdures, netes i tallades a talls mitjans, en una olla amb l'aigua freda i deixeu-ho coure durant 2 hores, escumant-ho de tant en tant, per anar traient les impureses. Quan el jarret sigui gairebé cuit afegiu-hi les patates, pelades i senceres i deixeu-les coure uns 15 o 20 minuts. Després, traieu les patates de l'olla, trinxeu-les amb la forquilla, amaniu-les amb un raig d'oli i salpebreu-les al gust.
Tot seguit, escorreu la carn, deixeu la resta de les verdures i el brou per a un altre plat, i talleu-la en talls perpendiculars a l'os.
I ja per acabar, serviu la carn acompanyada d'una cullerada de patata trinxada, una mica de porradell i de les mostasses que trieu.
A continuació, poseu el jarret i les verdures, netes i tallades a talls mitjans, en una olla amb l'aigua freda i deixeu-ho coure durant 2 hores, escumant-ho de tant en tant, per anar traient les impureses. Quan el jarret sigui gairebé cuit afegiu-hi les patates, pelades i senceres i deixeu-les coure uns 15 o 20 minuts. Després, traieu les patates de l'olla, trinxeu-les amb la forquilla, amaniu-les amb un raig d'oli i salpebreu-les al gust.
Tot seguit, escorreu la carn, deixeu la resta de les verdures i el brou per a un altre plat, i talleu-la en talls perpendiculars a l'os.
I ja per acabar, serviu la carn acompanyada d'una cullerada de patata trinxada, una mica de porradell i de les mostasses que trieu.