Iogurt de safrà i flor de taronger
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Vila
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: La Banyeta, Palol de Revardit (Pla de lEstany)
- Informació nutricional -Obre
El iogurt és una llet fermentada que conté bactèries làctiques vives beneficioses per les funcions intestinalsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per donar gust al iogurt:
- 3 iogurts naturals, ben cremosos
- 100 ml de nata líquida (35% greix)
- 3 brins de safrà
- 25 ml d'aigua de tarongina (flor de taronger)
- Per a l'emplatat:
- grans/llavors variades, al gust (de sèsam, mill, carbassa)
- fruita seca al gust
- flors fresques de temporada (opcional)
- 4 caramels durs de taronja
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'aigua de tarongina, els brins de safrà i la nata i deixeu-ho coure a foc suau. Quan comenci a fer bombolletes, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 12 hores a la nevera. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un bol juntament amb els iogurts i remeneu-ho bé amb un batedor.
A continuació, poseu els caramels en una safata, entre dos papers sulfuritzats, i deixeu-los escalfar al forn durant un parell de minuts a 180 graus. Seguidament, traieu-los de la safata, aixafeu-los amb un corró sense treure el paper sulfuritzat i deixeu-los refredar. Quan ja estiguin durs, retireu el paper sulfuritzat.
I ja per acabar, emplateu el iogurt, poseu-hi les llavors variades i la fruita seca per sobre i guarniu el plat amb les flors fresques i el carmel de taronja aixafat.
A continuació, poseu els caramels en una safata, entre dos papers sulfuritzats, i deixeu-los escalfar al forn durant un parell de minuts a 180 graus. Seguidament, traieu-los de la safata, aixafeu-los amb un corró sense treure el paper sulfuritzat i deixeu-los refredar. Quan ja estiguin durs, retireu el paper sulfuritzat.
I ja per acabar, emplateu el iogurt, poseu-hi les llavors variades i la fruita seca per sobre i guarniu el plat amb les flors fresques i el carmel de taronja aixafat.