Hummus de cigrons

Puntuació:

2,86 / 5

Categoria:
altres, internacional, primers
Aliment principal:
llegums
Dificultat:
baixa
Temps d’elaboració:

Puntua (428 vots)

Ingredients

  • 500g de cigrons cuits
  • 1 gra d’all trinxat
  • 1 cc de comí
  • cc=cullera de cafè
  • 1 cc de sèsam torrat
  • Julivert trinxat
  • Suc de mitja llimona
  • 1cc d’oli de sèsam (*)
  • Sal, oli i pebre

Elaboració

De sempre, els cigrons m’han encantat, fins i tot només bullits i freds. I de tant en tant m’agrada premiar-me amb “humus”.

Es un plat molt senzill i més si es disposa d’algun robot com el que mostro a la foto i que em van regalar ara fa un any.

Cal posar tots els ingredients al robot, excepte l’oli. Triturar una bona estona fins que ho veiem ben homogeni.

Posarem l’oli al final i de mica en mica mentre el robot gira, fins aconseguir una textura al nostre gust. Cal que verifiquem el sabor i si ens agrada ja està acabat.

Podem servir-ho fred o tebi i pot acompanyar molts plats.

NOTA. Utilitzo cigrons que compro cuits al mercat, però crec que no hi ha cap problema en comprar-los de pot.

(*)Compte amb l’oli de sèsam, que amb aquesta etiqueta en podem trobar de suaus o bastant forts i cal vigilar de no passar-nos de gust. Té un gust fort, intens i característic que no a tothom agrada...

Per torrar el sèsam el posem en sec en una paella i ho vigilem i remenem perquè no es cremi.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (5)

  • 04/02/2010 12:46:20 Marca com a ofensiu

    Gràcies per l'aclariment de la cullera de cafè, em va estranyar una mica, però a la cuina hi ha moltes coses que semblan rares i després surten molt bones, però la manera d'indicar els ingredientes em va confondre.

  • 03/02/2010 23:08:30 Marca com a ofensiu

    No... cafè no!! Quan vaig posar cc=cullerada de cafè era per indicar la mida, ja que algú em va preguntar en privat què volia dir cc. Res de cafè doncs. El que si et dic és que feta amb el robot (el de la foto o qualsevol semblant) i amb els ingredients tal com indico, queda perfecte. La vaig aprendre a fer d'un curs de Hofmann.

  • 03/02/2010 19:14:42 Marca com a ofensiu

    Jo faig l'humus sense comí, cafè i julivert i el sesam el poso amb salsa. M'agrada molt com el faig, però provaré aquest que fas tu, doncs trobo que el comí i el cafè li deuen donar un gust molt especial. Gràcies per les teves receptes, sempre molt encertades.

  • 21/12/2009 17:44:59 Marca com a ofensiu

    Jo fa temps l'havia fet manualment i el primer dia que la vaig provar al robot em va agradar més. Deixo el robot girant una estoneta i al final poso l'oli de mica en mica de manera que emulsioni. Al meu gust em queda molt be... i al dia següent no perd textura.. Però tampoc es que sigui la recepta canònica, doncs a mi m'encanta el tast de l'oli de sèsam i en canvi conec gent que no el suporten...

  • A la dona li encanta l'humus... Jo sempre el faig a mà amb el morter. A la batedora o al robot de cuina no es fa una pasta i és difícil d'homgeneïtzar? És només una pregunta sense mala intenció... Aquesta recepta és la típica de "tants caps, tants barrets" és d'agraïr que algú senti unes bases, uns patrons a seguir. Salut Ricard!

Recepta de:
Plat preferit:
quasi tots!
Receptes publicades:
116
Vots rebuts:
40382
Comentaris rebuts:
583
Seguidors:
56