Hamburguesa de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Chocovic, s.a., fàbrica de xocolates
INGREDIENTS
- Per a la massa de pa de xocolata:
- 60 g de farina d'ametlla
- 100 g de sucre de llustre en pols
- 6 g de cacau en pols
- 50 g de clares d'ou
- 15 g de sucre
- Per a la "carn":
- 200 g de nata líquida
- 60 g de cobertura de xocolata (71% ocumare)
- 100 g de cobertura de xocolata (71% guaranda)
- 100 g de cobertura de xocolata (71% guyave)
- 50 g de mantega
- Per a guarnir:
- 1 mango
- 1 préssec
- fulles de menta
- suc de gerds
PREPARACIÓ
Comenceu fent el "pa" per a l'hamburguesa. Poseu en un bol el sucre glaç, l'ametlla en pols i el cacao amb pols i barregeu-ho bé.
Mentrestant poseu a la batedora les clares i el sucre i unes gotes de llimona. Quan tingueu les clares ben batudes, incorporeu-les en el bol on teniu la barreja i remeneu-ho bé fins que us quedi ben lligat. Treballeu-ho amb molta cura. Aleshores, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, feu uns petits puntets sobre una safata d'anar al forn. En alguns d'aquests "punts", poseu-hi una mica de sèsam per simular una hamburguesa real. Poseu-los al forn durant 3 o 4 minuts a 160 º i després deixeu-los reposar una estona perquè es faci una crosta. Per fer la "carn" prepareu la trufa: ratlleu la xocolata, i quan tingueu la llet calenta, aboqueu-la-hi i remeneu-ho fins que us quedi ben lligat. Afegiu-hi la mantega i acabeu d'homogeneïtzar-ho tot. Per muntar les hamburgueses, poseu una mica de xocolata sobre el "pa" (simulant la carn), i com a guarnició, primer una capa de préssec com si fos el formatge, unes fulles de menta com si fos l'enciam i una mica de mango tallat finet com la ceba. Finalment, poseu-hi unes gotes de suc de gerd (simulant el ketxup), i tapeu-ho amb l'altra capa de "pa".
Mentrestant poseu a la batedora les clares i el sucre i unes gotes de llimona. Quan tingueu les clares ben batudes, incorporeu-les en el bol on teniu la barreja i remeneu-ho bé fins que us quedi ben lligat. Treballeu-ho amb molta cura. Aleshores, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, feu uns petits puntets sobre una safata d'anar al forn. En alguns d'aquests "punts", poseu-hi una mica de sèsam per simular una hamburguesa real. Poseu-los al forn durant 3 o 4 minuts a 160 º i després deixeu-los reposar una estona perquè es faci una crosta. Per fer la "carn" prepareu la trufa: ratlleu la xocolata, i quan tingueu la llet calenta, aboqueu-la-hi i remeneu-ho fins que us quedi ben lligat. Afegiu-hi la mantega i acabeu d'homogeneïtzar-ho tot. Per muntar les hamburgueses, poseu una mica de xocolata sobre el "pa" (simulant la carn), i com a guarnició, primer una capa de préssec com si fos el formatge, unes fulles de menta com si fos l'enciam i una mica de mango tallat finet com la ceba. Finalment, poseu-hi unes gotes de suc de gerd (simulant el ketxup), i tapeu-ho amb l'altra capa de "pa".