Hamburguesa de peix blau

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Martí Rosàs
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau és ric en vitamines liposolubles com la A, que afavoreix la hidratació de la pell i la D, imprescindible pel metabolisme del calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de carn de peix blau (bonítol o verat)
  • 50 g de mantega
  • 80 g de molla de pa sec, remullada amb llet
  • flor de sal
  • flors per l'emplatat
  • Per a la melmelada
  • 1 kg de ceba
  • 400 g de sucre
  • Per al tàrtar d'algues
  • 1 cullerada d'algues en conserva de sal
  • 1 cullerada de ceba picada
  • 1 cullerada de tàperes
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, piqueu la carn de peix blau, poseu-la en un bol juntament amb la molla de pa remullada i la mantega pomada i barregeu-ho bé amb una cullera. Seguidament, feu-ne unes boles amb les mans, aixafeu-les una mica i salteu-les en una paella amb una gota d'oli fins que estiguin dauradetes pels dos costats.

Per fer la melmelada de ceba, poseu en una paella la ceba, tallada a la juliana, ja esbandida, i el sucre i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau durant uns 40 minuts.

Per fer el tàrtar d'algues, poseu en un bol les algues, remullades i picades, la ceba picada i les tàperes també picades i remeneu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, amaniu-ho tot amb oli, barregeu-ho bé i deixeu-ho macerar una estona.

I ja per acabar, emplateu un parell de "quenelle" de melmelada de ceba, poseu-hi les hamburgueses a sobre, cobriu-les amb una mica de tàrtar d'algues i guarniu el plat amb una mica de flor de sal i uns quants pètals de flors.
Anar al contingut