Hamburguesa de peix blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Martí Rosàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
- Informació nutricional -Obre
El peix blau és ric en vitamines liposolubles com la A, que afavoreix la hidratació de la pell i la D, imprescindible pel metabolisme del calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g de carn de peix blau (bonítol o verat)
- 50 g de mantega
- 80 g de molla de pa sec, remullada amb llet
- flor de sal
- flors per l'emplatat
- Per a la melmelada
- 1 kg de ceba
- 400 g de sucre
- Per al tàrtar d'algues
- 1 cullerada d'algues en conserva de sal
- 1 cullerada de ceba picada
- 1 cullerada de tàperes
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, piqueu la carn de peix blau, poseu-la en un bol juntament amb la molla de pa remullada i la mantega pomada i barregeu-ho bé amb una cullera. Seguidament, feu-ne unes boles amb les mans, aixafeu-les una mica i salteu-les en una paella amb una gota d'oli fins que estiguin dauradetes pels dos costats.
Per fer la melmelada de ceba, poseu en una paella la ceba, tallada a la juliana, ja esbandida, i el sucre i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau durant uns 40 minuts.
Per fer el tàrtar d'algues, poseu en un bol les algues, remullades i picades, la ceba picada i les tàperes també picades i remeneu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, amaniu-ho tot amb oli, barregeu-ho bé i deixeu-ho macerar una estona.
I ja per acabar, emplateu un parell de "quenelle" de melmelada de ceba, poseu-hi les hamburgueses a sobre, cobriu-les amb una mica de tàrtar d'algues i guarniu el plat amb una mica de flor de sal i uns quants pètals de flors.
Per fer la melmelada de ceba, poseu en una paella la ceba, tallada a la juliana, ja esbandida, i el sucre i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau durant uns 40 minuts.
Per fer el tàrtar d'algues, poseu en un bol les algues, remullades i picades, la ceba picada i les tàperes també picades i remeneu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, amaniu-ho tot amb oli, barregeu-ho bé i deixeu-ho macerar una estona.
I ja per acabar, emplateu un parell de "quenelle" de melmelada de ceba, poseu-hi les hamburgueses a sobre, cobriu-les amb una mica de tàrtar d'algues i guarniu el plat amb una mica de flor de sal i uns quants pètals de flors.