Guatlla farcida de botifarra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • 4 guatlles desossades
  • 250 g de botifarra
  • 1 col
  • 4 patates mitjanes del bufet
  • 150 g de cansalada curada
  • 1 copa de vi negre
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • cerfull
  • una tasseta d'oli o de llard
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Salpebreu les guatlles, farciu-les amb la botifarra i la cansalada i lligueu-les amb un cordill.
Poseu-les en una plata de forn, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i deixeu-les coure al forn a 160 o 180 graus durant uns 25 minuts. Traieu els cordills i talleu-les a rodanxes gruixudes.

Menrestant, daureu les carcasses en un cassó amb oli. Quan estiguin ben daurades, afegiu-hi la pastanga, el tomàquet i el porro tot tallat petit i deixeu-ho coure tot junt. Després, poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. A continuació, fiqueu-hi una mica d'aigua i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.

Tot seguit, bulliu les patates pelades i tallades en un cassó amb aigua durant 5 minuts. Després, incorporeu-hi la col tallada i deixeu-ho coure tot junt uns 20 minuts més. Trinxeu-ho amb una forquilla.

Daureu uns daus de cansalada en una paella. Quan estiguin ben rossos, afegiu-hi el trinxat de patata i col i salteu-ho tot junt.

I ja per acabar, emplateu el trinxat i poseu-hi a sobre les guatlles. Salseu tot el plat i guarniu-lo amb cerfull i un raig d'oli.
Anar al contingut