Gratinat de patates i anxoves

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Vinya Rosa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1,5 kg de patates
  • 1 ceba gran
  • 20 anxoves
  • 1/2 l de nata líquida
  • 3/4 de l de llet
  • herbes aromàtiques (romaní i orenga)
  • 125 g de formatge ratllat
  • mantega
  • sal, pebre

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les patates i la ceba en làmines força fines. A continuació, unteu amb mantega el recipient que volgueu fer servir per fer el gratinat.
Tot seguit, poseu-hi una primera capa de patates, i al damunt, una primera capa de ceba. Després, col.loqueu-hi uns quants filets d'anxova i cobriu-ho amb formatge ratllat. Torneu-hi a posar una capa de patata, salpebreu-ho i tireu-hi una mica de llet i de nata líquida. A continuació, escampeu-hi una altra vegada formatge ratllat, col.loqueu-hi al damunt dos filets més d'anxova, i espolseu-hi l'orenga i el romaní. Cobriu-ho amb la resta de llet i de nata líquida i ja podeu gratinar-ho al forn, a 180 graus i durant 1 hora i mitja. Quan el gratinat ja estigui a punt, decoreu-lo amb 2 filets d'anxova i torneu-lo a posar 5 minuts al forn, a la mateixa temperatura d'abans. Passats aquests minuts, ja podeu servir-lo.
Anar al contingut