Graellada de verdures amb formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Saez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí del Mig, Torroella de Montgrí
INGREDIENTS
- 2 pastanagues
- 8 alls tendres
- 1 carbassó
- 1/2 colifor
- 1 albergínia
- 8 espàrrecs
- 4 cebes tendres
- 2 pomes Golden
- 8 daus de codony
- 8 daus de mató
- 200 g formatge Tou dels Til·lers
- 8 encenalls de pernil ibèric
- 4 nous de mantega
- canyella
- la pela d'una taronja
- 50 cl d'oli de girasol
- 0,5 g de curry
- sucre
PREPARACIÓ
Per fer el puré de pomes, poseu en una safata una mica de mantega, sucre, la pela de la taronja, la branca de canyella i les pomes senceres, i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.
Després, peleu les pomes i tritureu-les amb el túrmix.
A continuació, en una paella ben calenta i amb un mica d'oli fregiu la pastanaga, la coliflor i l'albergínia, tot tallat a daus grossos, fins que quedin torrades.
En una altra paella, també ben calenta i amb una mica d'oli, fregiu els alls tendres, les cebes tendres, el carbassó i els espàrrecs fins que quedin torrats.
Tot seguit, en una paella ben calenta i sense oli fregiu els encenalls de pernil.
Per fer l'oli de curry, barregeu en un bol l'oli de girasol amb el curry i remeneu-ho bé amb una cullera.
Finalment, poseu el formatge al bany maria fins que quedi ben fos.
I ja per acabar, emplateu les verdures al centre del plat, poseu-hi el pernil a sobre, salseu-ho amb el formatge fos i l'oli de curry, al voltant poseu-hi el puré de pomes i guarniu el plat amb uns daus de mató i de condonyat.
Després, peleu les pomes i tritureu-les amb el túrmix.
A continuació, en una paella ben calenta i amb un mica d'oli fregiu la pastanaga, la coliflor i l'albergínia, tot tallat a daus grossos, fins que quedin torrades.
En una altra paella, també ben calenta i amb una mica d'oli, fregiu els alls tendres, les cebes tendres, el carbassó i els espàrrecs fins que quedin torrats.
Tot seguit, en una paella ben calenta i sense oli fregiu els encenalls de pernil.
Per fer l'oli de curry, barregeu en un bol l'oli de girasol amb el curry i remeneu-ho bé amb una cullera.
Finalment, poseu el formatge al bany maria fins que quedi ben fos.
I ja per acabar, emplateu les verdures al centre del plat, poseu-hi el pernil a sobre, salseu-ho amb el formatge fos i l'oli de curry, al voltant poseu-hi el puré de pomes i guarniu el plat amb uns daus de mató i de condonyat.