Gigot de xai a les 7 hores
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre del Remei, Bolvir de Cerdanya
INGREDIENTS
- 1 cuixa de xai d'1'5 kg
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 4 grans d'all
- 2 tomàquets madurs
- llorer
- pebre negre
- coriandre
- 3/4 de l de vi negre
- 2 l de brou
- oli d'oliva
- sal Per al puré de patata:
- 1 kg de patates del bufet
- 500 g de mantega
- 50 g de tòfones
- sal i nou moscada
PREPARACIÓ
Salpebreu el xai i daureu-lo durant 2 o 3 minuts per cada banda en una cassola amb un bon raig d'oli.
Afegiu-hi la bresa (pastanaga, porro i ceba), les fulles de llorer, els alls i el pebre i el coriandre en gra. Remeneu-ho bé i espereu fins que estigui ben daurat. Tireu-hi el vi, deixeu-ho reduir una mica i llavors afegiu-hi el brou i els tomàquets, i deixeu-ho coure durant 7 hores, tenint en compte que heu de donar-hi la volta cada hora aproximadament. Mentrestant podeu aprofitar per fer el puré de patates, amb una mica de nou moscada i tòfona. Salpebreu-ho i barregeu-ho bé. Un cop passades les 7 hores, traieu la cuixa de xai i passeu tota la bresa pel colador xinès. Deixeu-ho reduir en una cassola fins a la meitat. Per emplatar, talleu la cuixa i tireu-li la salsa pel damunt. Acompanyeu-ho amb el puré de patates.
Afegiu-hi la bresa (pastanaga, porro i ceba), les fulles de llorer, els alls i el pebre i el coriandre en gra. Remeneu-ho bé i espereu fins que estigui ben daurat. Tireu-hi el vi, deixeu-ho reduir una mica i llavors afegiu-hi el brou i els tomàquets, i deixeu-ho coure durant 7 hores, tenint en compte que heu de donar-hi la volta cada hora aproximadament. Mentrestant podeu aprofitar per fer el puré de patates, amb una mica de nou moscada i tòfona. Salpebreu-ho i barregeu-ho bé. Un cop passades les 7 hores, traieu la cuixa de xai i passeu tota la bresa pel colador xinès. Deixeu-ho reduir en una cassola fins a la meitat. Per emplatar, talleu la cuixa i tireu-li la salsa pel damunt. Acompanyeu-ho amb el puré de patates.