Gemes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
- 3 ous sencers
- 3 rovells
- 175 g de sucre
- 15 g de farina de blat de moro
- vainilla
- gotes de llimona
- sucre per recobrir
PREPARACIÓ
Comenceu posant en un bol 3 ous sencers i 3 rovells, i remeneu-ho fins que us quedi ben lligat.
D'altra banda, barregeu el sucre i la farina de blat de moro, i tireu-ho al bol del ous; acabeu-ho de remenar bé amb una espàtula de fusta plana. Afegiu-hi unes gotes de llimona i poseu-ho a foc mitjà. Quan estigui llest i hagi agafat una bona consistència, aboqueu-ho en una safata i deixeu-ho refredar. Podeu guardar-ho a la nevera o deixar-ho d'un dia per l'altre. Ja per acabar, poseu una mica de sucre sobre el marbre o sobre una fusta, i feu barretes amb la pasta dels ous. Talleu-les, feu boles i ensucreu-les amb el sucre restant.
D'altra banda, barregeu el sucre i la farina de blat de moro, i tireu-ho al bol del ous; acabeu-ho de remenar bé amb una espàtula de fusta plana. Afegiu-hi unes gotes de llimona i poseu-ho a foc mitjà. Quan estigui llest i hagi agafat una bona consistència, aboqueu-ho en una safata i deixeu-ho refredar. Podeu guardar-ho a la nevera o deixar-ho d'un dia per l'altre. Ja per acabar, poseu una mica de sucre sobre el marbre o sobre una fusta, i feu barretes amb la pasta dels ous. Talleu-les, feu boles i ensucreu-les amb el sucre restant.