Gelat de pernil cuit amb tomàquet i pa amb oli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Martínez (arquitecte de Manresa)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 150 g de pernil cuit La Selva
  • un got i 1/2 de nata líquida (35%)
  • 1 ou
  • 2 tomàquets madurs
  • 50 g de molles de pa sec
  • oli d'oliva suau
  • sal
  • Per a la presentació:
  • 4 llesques de pernil cuit La Selva
  • cibulet
  • pa de motlle
  • anet
  • sal, pebre i oli

PREPARACIÓ

Per començar, ratlleu el tomàquet i reserveu-lo.

A continuació, talleu el pernil a trossos petits, poseu-lo en un bol amb un got de nata, el rovell de l'ou i una mica de sal i bateu-ho fins que la nata quedi ben muntada.

Tot seguit, ompliu el fons d'una copa o got amb el tomàquet ratllat, aboqueu-hi la nata muntada amb el pernil, sense omplir-ho del tot, i deixeu-ho al congelador unes 3 o 4 hores. Si ho deixeu més estona l'heu d'anar remenant per aconseguir una textura cremosa.

Després, en un bol, poseu les molles de pa en remull amb el mig got de nata que us queda durant 15 minuts.

Mentrestant, aplaneu el pa de motlle amb un corró, amaniu-lo amb sal, oli, pebre i anet picat, talleu les llesques i poseu-les al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Finalment, bateu amb el pímer el pa que estava en remull amb la nata, juntament amb una mica de sal, oli i la clara d'ou, fins a aconseguir una escuma.

I ja per acabar, aboqueu l'escuma a la superfície de la copa i guarniu-ho amb dues torradetes de pa, una làmina enrotllada de pernil dolç i unes tiges de cibulet.
Anar al contingut