Gelat de pal de mascarpone amb xocolata i ametlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Estrada Canal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a la crema muntada de mascarpone:
- 500 g nata 35% MG
- 125 g sucre
- 5 rovells d'ou
- 500 g de formatge mascarpone
- 1 1/2 fulles gelatina
- Altres:
- galetes tipus maria
- cobertura de xocolata negra
- granet d'ametlla crocant
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en remull la gelatina.
Mentrestant, en un pot poseu a escalfar la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc, afegiu-hi els rovells d'ou i barregeu-ho bé amb un batedor manual. Seguidament, poseu-hi la gelatina, escorreguda, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Quan la crema sigui tèbia, afegiu-hi el mascarpone, tritureu-ho tot amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina i reserveu-ho en un bol tapat amb paper film a la nevera durant 12 hores. Després, munteu la crema amb el batedor elèctric fins que quedi ben consistent, poseu-la en una màniga pastissera i reserveu-la.
A continuació, cobriu una galeta amb la crema de la màniga, poseu-hi el pal de gelat, afegiu-hi més crema a sobre, tapeu-ho amb l'altra galeta i poseu-ho al congelador.
Tot seguit, foneu la cobertura de xocolata negra al microones, afegiu-hi una mica de granet d'ametlla i barregeu-ho bé.
Finalment, suqueu les galetes congelades amb la xocolata fins que quedin ben banyades, poseu-les sobre un paper de forn i deixeu-les un minut perquè la xocolata quedi presa.
I ja per acabar, ja podeu servir els gelats.
Mentrestant, en un pot poseu a escalfar la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc, afegiu-hi els rovells d'ou i barregeu-ho bé amb un batedor manual. Seguidament, poseu-hi la gelatina, escorreguda, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Quan la crema sigui tèbia, afegiu-hi el mascarpone, tritureu-ho tot amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina i reserveu-ho en un bol tapat amb paper film a la nevera durant 12 hores. Després, munteu la crema amb el batedor elèctric fins que quedi ben consistent, poseu-la en una màniga pastissera i reserveu-la.
A continuació, cobriu una galeta amb la crema de la màniga, poseu-hi el pal de gelat, afegiu-hi més crema a sobre, tapeu-ho amb l'altra galeta i poseu-ho al congelador.
Tot seguit, foneu la cobertura de xocolata negra al microones, afegiu-hi una mica de granet d'ametlla i barregeu-ho bé.
Finalment, suqueu les galetes congelades amb la xocolata fins que quedin ben banyades, poseu-les sobre un paper de forn i deixeu-les un minut perquè la xocolata quedi presa.
I ja per acabar, ja podeu servir els gelats.