Gelat de pal de mascarpone amb xocolata i ametlla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Estrada Canal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
  • Dieta: Vegetariana

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la crema muntada de mascarpone:
  • 500 g nata 35% MG
  • 125 g sucre
  • 5 rovells d'ou
  • 500 g de formatge mascarpone
  • 1 1/2 fulles gelatina
  • Altres:
  • galetes tipus maria
  • cobertura de xocolata negra
  • granet d'ametlla crocant

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en remull la gelatina.

Mentrestant, en un pot poseu a escalfar la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc, afegiu-hi els rovells d'ou i barregeu-ho bé amb un batedor manual. Seguidament, poseu-hi la gelatina, escorreguda, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.

Quan la crema sigui tèbia, afegiu-hi el mascarpone, tritureu-ho tot amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina i reserveu-ho en un bol tapat amb paper film a la nevera durant 12 hores. Després, munteu la crema amb el batedor elèctric fins que quedi ben consistent, poseu-la en una màniga pastissera i reserveu-la.

A continuació, cobriu una galeta amb la crema de la màniga, poseu-hi el pal de gelat, afegiu-hi més crema a sobre, tapeu-ho amb l'altra galeta i poseu-ho al congelador.

Tot seguit, foneu la cobertura de xocolata negra al microones, afegiu-hi una mica de granet d'ametlla i barregeu-ho bé.

Finalment, suqueu les galetes congelades amb la xocolata fins que quedin ben banyades, poseu-les sobre un paper de forn i deixeu-les un minut perquè la xocolata quedi presa.

I ja per acabar, ja podeu servir els gelats.
 
Anar al contingut