Gaspatxo de síndria i tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ot
INGREDIENTS
- Per al gaspatxo:
- 1 síndria de 2 kg
- 8 tomàquets mitjans madurs
- fulles d'estragó fresc
- 4 cullerades de vinagre d'estragó
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge
- sal i pebre
- Per a la guarnició:
- 12 llagostins
- 4 cirerols
- 3 cebes tendres
- fulles d'estragó fresc
- bastonets de polpa de síndria
PREPARACIÓ
D'entrada, i per fer el gaspatxo, poseu la polpa de síndria i els tomàquets pelats, escaldats i sense llavors en un got de batedora.
Afegiu-hi unes quantes fulles d'estragó, no gaire perquè és molt fort, oli d'oliva verge, pebre i sal. Tot seguit, bateu-ho i coleu-ho. El gaspatxo, és convenient que el deixeu refredar a la nevera unes 2 hores. Mentrestant, comenceu a preparar la guarnició del plat. D'una banda, talleu la ceba tendra en juliana i poseu-la 10 minuts en un bol amb aigua i glaçons. I d'altra banda, saleu els llagostins i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. Per muntar el plat de la guarnició, escorreu la ceba i poseu-la al mig del plat. A continuació, escampeu-hi pel voltant polpa de síndria tallada a bastonets i els cirerols (tomàquets petits). I ja per acabar, col.loqueu els llagostins al damunt i amaniu tota la guarnició amb oli de llagostins ( el podeu fer amb les cues de llagostí i amb oli d'oliva). Serviu la guarnició en un plat, i el gaspatxo en un altre.
Afegiu-hi unes quantes fulles d'estragó, no gaire perquè és molt fort, oli d'oliva verge, pebre i sal. Tot seguit, bateu-ho i coleu-ho. El gaspatxo, és convenient que el deixeu refredar a la nevera unes 2 hores. Mentrestant, comenceu a preparar la guarnició del plat. D'una banda, talleu la ceba tendra en juliana i poseu-la 10 minuts en un bol amb aigua i glaçons. I d'altra banda, saleu els llagostins i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. Per muntar el plat de la guarnició, escorreu la ceba i poseu-la al mig del plat. A continuació, escampeu-hi pel voltant polpa de síndria tallada a bastonets i els cirerols (tomàquets petits). I ja per acabar, col.loqueu els llagostins al damunt i amaniu tota la guarnició amb oli de llagostins ( el podeu fer amb les cues de llagostí i amb oli d'oliva). Serviu la guarnició en un plat, i el gaspatxo en un altre.