Gaspatxo alacantí de pastor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Elche
INGREDIENTS
- 1/4 de kg de conill
- 1/4 de kg de pollastre
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 4 tomàquets madurs
- 1 gotet d'oli d'oliva
- uns brins de safrà
- sal i pebre Per fer les coques:
- 1/2 kg de farina
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Comenceu aquest gaspatxo d'hivern preparant una massa amb farina, aigua i sal.
Estireu la massa amb l'ajuda d'un corró i feu-ne coques ben primes. Punxeu-les amb una forquilla i poseu-les al forn uns 10 o 12 minuts. En una paella amb oli calent, fregiu-hi la carn (el pollastre i el conill trossejats). Quan estigui ben daurada, poseu-la en una cassola de fang. Tot seguit, feu servir la mateixa paella per a sofregir-hi la ceba i el pebrot tallats. Quan la ceba ja sigui transparent, fregiu-hi el tomàquet ratllat. Incorporeu el sofregit a la cassola i afegiu-hi l'aigua, sal, safrà i pebre. Deixeu-ho bullir 10 minuts. Després tireu-hi les coques tallades a trossets. 10 minuts després, ja ho podreu servir.
Estireu la massa amb l'ajuda d'un corró i feu-ne coques ben primes. Punxeu-les amb una forquilla i poseu-les al forn uns 10 o 12 minuts. En una paella amb oli calent, fregiu-hi la carn (el pollastre i el conill trossejats). Quan estigui ben daurada, poseu-la en una cassola de fang. Tot seguit, feu servir la mateixa paella per a sofregir-hi la ceba i el pebrot tallats. Quan la ceba ja sigui transparent, fregiu-hi el tomàquet ratllat. Incorporeu el sofregit a la cassola i afegiu-hi l'aigua, sal, safrà i pebre. Deixeu-ho bullir 10 minuts. Després tireu-hi les coques tallades a trossets. 10 minuts després, ja ho podreu servir.