Garotes gratinades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Font
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sa Punta, 17256 Platja de Pals
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les garotes son un marisc baix en calories i ric en proteïnes i ferroAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 100 peces de garotes
  • 4 alls tendres
  • 200 g de botifarra negra
  • 0,250 g de nata
  • 100 g d'oli d'oliva
  • Per fer la salsa beixamel:
  • 0,500 g de llet
  • 0,30 g de farina
  • 0,30 g de mantega
  • 1/2 ampolla de cava
  • 1 ceba tendra
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu i talleu els alls tendres i salteu-los en una paella amb oli a foc lent. Un cop cuits, sense tenir color, afegiu-hi la botifarra tallada a daus i reserveu-ho.

A continuació, netegeu les garotes, separeu-ne la clova de les gemmes i reserveu-les.

Escolliu 24 cloves i reserveu-les en una safata.

Per fer la salsa beixamel, feu una reducció del cava en un cassó.

Mentrestant, estoveu, en una paella, la ceba tallada fina amb la mantega i deixeu que es cogui a foc lent. Quan estigui mig cuita, afegiu-hi el cava reduït i la farina, i deixeu-ho una estona més al foc, però sense que agafi color. Seguidament, remeneu-ho, afegiu-hi la llet, deixeu-ho coure uns 5 minuts, salpebreu-ho, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Després, munteu la nata i barregeu-ho amb la beixamel freda.

Tot seguit, poseu les cloves de les garotes netes cap amunt, poseu-hi una cullerada d'all i botifarra, la gemma de la garota i beixamel i gratineu-ho a 200 graus fins que agafi color, 1 o 2 minuts.

I ja per acabar, serviu les garotes ràpidament..

Anar al contingut