Garoines amb patates a l'empordanesa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Casadevall
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Xicra, Palafrugell
- Informació nutricional -Obre
Les garoines contenen una gran quantitat de proteïnes. A més hi ha estudis que assenyalen una reducció dels nivells de colesterol i una acció de protecció cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 24 garoines
- 2 patates grosses Monalisa
- 4 rovells d'ou
- 4 talls de botifarra negra
- 4 cullerades d'oli d'oliva suau
- 4 cullerades de llet
- aigua, vinagre, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les garoines, obriu-les per la meitat i reserveu-ne el corall.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal, bulliu les patates senceres i amb pell. Quan estiguin cuites, peleu-les, talleu-les per la meitat i buideu-ne l'interior.
Per fer la salsa, poseu a la Thermomix la part de les patates que heu buidat, la botifarra negra, l'oli, la sal, el pebre i la llet i tritureu-ho bé.
Tot seguit, poseu els rovells d'ou en un cassó amb aigua bullint, una mica de vinagre i sal i deixeu-los coure durant un parell de minuts.
Finalment, poseu els rovells a la part buida de les patates bullides.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi la patata amb el rovell a sobre i guarniu-la amb el corall de les garoines.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal, bulliu les patates senceres i amb pell. Quan estiguin cuites, peleu-les, talleu-les per la meitat i buideu-ne l'interior.
Per fer la salsa, poseu a la Thermomix la part de les patates que heu buidat, la botifarra negra, l'oli, la sal, el pebre i la llet i tritureu-ho bé.
Tot seguit, poseu els rovells d'ou en un cassó amb aigua bullint, una mica de vinagre i sal i deixeu-los coure durant un parell de minuts.
Finalment, poseu els rovells a la part buida de les patates bullides.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi la patata amb el rovell a sobre i guarniu-la amb el corall de les garoines.