Gambes amb ou ferrat i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Guillem Pla
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hisop, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 gambes de Palamós
- 8 carxofes
- 4 ous
- 1/2 l d'oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu una mica d'oli i sal a les carxofes i deixeu-les coure al forn en una safata durant 30 minuts a 200 graus.
Tot seguit, separeu els cors de les carxofes de les fulles i infusioneu-les en un cassó amb aigua freda, oli i sal. Un cop estiguin infusionades, poseu en un bol aquesta infusió, els cors de les carxofes, l'oli i la sal i tritureu-ho amb un túrmix fins a obtenir un puré de carxofes.
Mentrestant, bateu les clares d'ou amb una mica de sal i poseu-les en un biberó o una xeringa.
A continuació, amb el biberó o la xeringa, tireu gotes de clara en una paella amb oli ben calent i deixeu-les enrossir.
Seguidament, bateu els rovells d'ou en un altre bol i deixeu-ho coure al bany maria, fins que estiguin calents.
Finalment, fregiu les gambes senceres en una paella amb l'oli ben calent. Quan les cues estiguin rosses, retireu-les de la paella, talleu-ne els caps, torneu-los a la paella i acabeu de fregir-los.
I ja per acabar, poseu al plat cullerades de puré, a sobre les gambes amb els caps, salseu amb el rovell d'ou i guarniu el plat amb les clares fregides.
Tot seguit, separeu els cors de les carxofes de les fulles i infusioneu-les en un cassó amb aigua freda, oli i sal. Un cop estiguin infusionades, poseu en un bol aquesta infusió, els cors de les carxofes, l'oli i la sal i tritureu-ho amb un túrmix fins a obtenir un puré de carxofes.
Mentrestant, bateu les clares d'ou amb una mica de sal i poseu-les en un biberó o una xeringa.
A continuació, amb el biberó o la xeringa, tireu gotes de clara en una paella amb oli ben calent i deixeu-les enrossir.
Seguidament, bateu els rovells d'ou en un altre bol i deixeu-ho coure al bany maria, fins que estiguin calents.
Finalment, fregiu les gambes senceres en una paella amb l'oli ben calent. Quan les cues estiguin rosses, retireu-les de la paella, talleu-ne els caps, torneu-los a la paella i acabeu de fregir-los.
I ja per acabar, poseu al plat cullerades de puré, a sobre les gambes amb els caps, salseu amb el rovell d'ou i guarniu el plat amb les clares fregides.