Galtes de vedella guisades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Mari Gràcia (professora de Balaguer)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La vedella és rica en ferro, el iode, el zinc i el seleni i vitamines del grup B. Tots aquests nutrients fan d'aquesta carn un aliment recomanat per a totes les edatsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients ecològics per a 4 persones:
- 1 galta de vedella (500 g)
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet
- 1 pebrot
- 2 grans d'all
- Herbes aromàtiques (timó, romer, etc.)
- Un raig de vi blanc
- 1 cullerada de farina
- oli
- sal i pebre
- Per a la picada:
- 3 grans d'all
- 1 brot de julivert
- 5 ametlles crues
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu la galta de vedella, i deixeu-la així unes 4 hores. Passat aquest temps, poseu la galta en una cassola, amb foc viu, amb una mica d'oli perquè quedi segellada per totes bandes. Quan la galta comenci a estar rostida, afegiu-hi dos grans d'all sense pelar i un raig de vi blanc i deixeu-ho coure 15 minuts fins que s'evapori l'alcohol.
Mentrestant, escalfeu aigua en un cassó, talleu la pastanaga, el tomàquet i el pebrot, a talls petits, afegiu-ho a la cassola juntament amb una mica d'aigua calenta i deixeu-ho coure una estona més, mentre amb una forquilla aneu punxant la galta. Quan la forquilla se us quedi clavada, apagueu el foc. A continuació, reserveu la bresa, per una banda, i la galta, que s'ha de refredar, per l'altra.
A continuació, peleu una ceba, piqueu-la i estoveu-la, amb una mica d'oli, en una altra cassola.
Tot seguit, agafeu les verdures del rostit i tritureu-les amb el braç batedor.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles crues, el julivert i un gra d'all i tritureu-ho amb la mà de morter.
Quan la ceba que esteu fregint estigui tova, afegiu-hi la picada, les herbes aromàtiques, les verdures del rostit triturades, una cullerada de farina i una mica d'aigua calenta i deixeu-ho coure uns minuts.
Mentrestant, la galta, que ja deu d'estar freda, talleu-la a talls primets com si fos un tall rodó.
Finalment, poseu els talls de galta a la cassola del suquet que esteu fent i deixeu que cogui una estona, uns 10 minuts, fins que s'integrin tots els ingredients.
I ja per acabar, emplateu la galta de vedella i salseu-ho amb el suc de la cocció.
Mentrestant, escalfeu aigua en un cassó, talleu la pastanaga, el tomàquet i el pebrot, a talls petits, afegiu-ho a la cassola juntament amb una mica d'aigua calenta i deixeu-ho coure una estona més, mentre amb una forquilla aneu punxant la galta. Quan la forquilla se us quedi clavada, apagueu el foc. A continuació, reserveu la bresa, per una banda, i la galta, que s'ha de refredar, per l'altra.
A continuació, peleu una ceba, piqueu-la i estoveu-la, amb una mica d'oli, en una altra cassola.
Tot seguit, agafeu les verdures del rostit i tritureu-les amb el braç batedor.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles crues, el julivert i un gra d'all i tritureu-ho amb la mà de morter.
Quan la ceba que esteu fregint estigui tova, afegiu-hi la picada, les herbes aromàtiques, les verdures del rostit triturades, una cullerada de farina i una mica d'aigua calenta i deixeu-ho coure uns minuts.
Mentrestant, la galta, que ja deu d'estar freda, talleu-la a talls primets com si fos un tall rodó.
Finalment, poseu els talls de galta a la cassola del suquet que esteu fent i deixeu que cogui una estona, uns 10 minuts, fins que s'integrin tots els ingredients.
I ja per acabar, emplateu la galta de vedella i salseu-ho amb el suc de la cocció.