Galtes de vedella guisades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Mari Gràcia (professora de Balaguer)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vedella és rica en ferro, el iode, el zinc i el seleni i vitamines del grup B. Tots aquests nutrients fan d'aquesta carn un aliment recomanat per a totes les edatsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • 1 galta de vedella (500 g)
  • 2 cebes
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • 1 pebrot
  • 2 grans d'all
  • Herbes aromàtiques (timó, romer, etc.)
  • Un raig de vi blanc
  • 1 cullerada de farina
  • oli
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • 3 grans d'all
  • 1 brot de julivert
  • 5 ametlles crues

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la galta de vedella, i deixeu-la així unes 4 hores. Passat aquest temps, poseu la galta en una cassola, amb foc viu, amb una mica d'oli perquè quedi “segellada” per totes bandes. Quan la galta comenci a estar rostida, afegiu-hi dos grans d'all sense pelar i un raig de vi blanc i deixeu-ho coure 15 minuts fins que s'evapori l'alcohol.

Mentrestant, escalfeu aigua en un cassó, talleu la pastanaga, el tomàquet i el pebrot, a talls petits, afegiu-ho a la cassola juntament amb una mica d'aigua calenta i deixeu-ho coure una estona més, mentre amb una forquilla aneu punxant la galta. Quan la forquilla se us quedi clavada, apagueu el foc. A continuació, reserveu la bresa, per una banda, i la galta, que s'ha de refredar, per l'altra.

A continuació, peleu una ceba, piqueu-la i estoveu-la, amb una mica d'oli, en una altra cassola.

Tot seguit, agafeu les verdures del rostit i tritureu-les amb el braç batedor.

Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles crues, el julivert i un gra d'all i tritureu-ho amb la mà de morter.

Quan la ceba que esteu fregint estigui tova, afegiu-hi la picada, les herbes aromàtiques, les verdures del rostit triturades, una cullerada de farina i una mica d'aigua calenta i deixeu-ho coure uns minuts.

Mentrestant, la galta, que ja deu d'estar freda, talleu-la a talls primets com si fos un tall rodó.

Finalment, poseu els talls de galta a la cassola del suquet que esteu fent i deixeu que cogui una estona, uns 10 minuts, fins que s'integrin tots els ingredients.

I ja per acabar, emplateu la galta de vedella i salseu-ho amb el suc de la cocció.

Anar al contingut