Galtes de vedella amb vi negre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Teresa Olivella
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cata 1.81, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 galtes de vedella
  • 1 pastanaga
  • 1/2 porro
  • 1 tomàquet madur
  • api
  • canyella
  • 1 l de fons de carn
  • oli d'oliva de 0'4º
  • sal
  • 1/2 l de vi negre
  • pebre
  • 2 patates

PREPARACIÓ

  1. Per començar, daureu les galtes de vedella en una paella amb oli.
  2. Quan estiguin rosses, afegiu-hi el tomàquet picat, la ceba picada, la pastanaga ratllada i l'api ratllat. Després, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 30 minuts.
  3. A continuació, incorporeu-hi el vi negre i una branca de canyella. Deixeu reduir una mica el vi i afegiu-hi el fons de carn.
  4. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc lent durant dues hores.
  5. Tot seguit, piqueu les galtes i emboliqueu-les amb paper film. Deixeu-les refredar a la nevera durant 12 hores.
  6. Mentrestant, passeu les verdures pel colador xinès per fer la salsa. Després, desemboliqueu les galtes, talleu-les a rodanxes gruixudes i escalfeu-les al forn durant 20 minuts.
  7. Escalfeu la salsa en una cassola.
  8. I ja per acabar, emplateu les galtes i acompanyeu-les d'una mica de puré de patata que prèviament haureu preparat. Salsegeu-ho.
Anar al contingut