Galtes de tonyina amb vinagreta i puré d'albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS
- 4 galtes de tonyina de 180 g
- 2 tomàquets
- 200 g de favetes
- 2 albergínies
- 1 bitxo verd
- 1/2 cabeça d'alls
- oli d'oliva
- vinagre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les albergínies senceres en un safata, amaniu-les amb oli i deixeu-les escalivar al forn durant 40 minuts a 190 graus.
Per fer el puré d'albergínies, peleu les albergínies, poseu-les en un bol amb oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer l'oli d'alls, en un cassó amb oli d'oliva fregiu els alls laminats. Quan estiguin dauradets, retireu el cassó del foc, coleu l'oli i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les favetes durant 5 segons. Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, peleu-les i reserveu-les.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els tomàquets durant 5 segons. Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets i reserveu-los.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'alls, el vinagre, la sal, les favetes i els dauets de tomàquet i remeneu-ho bé.Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les galtes de tonyina ja salades fins que quedin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu-hi la tonyina tallada a rodanxes a sobre, amaniu-la amb la vinagreta i guarniu el plat amb el bitxo verd.
Per fer el puré d'albergínies, peleu les albergínies, poseu-les en un bol amb oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer l'oli d'alls, en un cassó amb oli d'oliva fregiu els alls laminats. Quan estiguin dauradets, retireu el cassó del foc, coleu l'oli i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les favetes durant 5 segons. Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, peleu-les i reserveu-les.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els tomàquets durant 5 segons. Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets i reserveu-los.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'alls, el vinagre, la sal, les favetes i els dauets de tomàquet i remeneu-ho bé.Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les galtes de tonyina ja salades fins que quedin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu-hi la tonyina tallada a rodanxes a sobre, amaniu-la amb la vinagreta i guarniu el plat amb el bitxo verd.