Galtes de tonyina amb vinagreta i puré d'albergínia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • 4 galtes de tonyina de 180 g
  • 2 tomàquets
  • 200 g de favetes
  • 2 albergínies
  • 1 bitxo verd
  • 1/2 cabeça d'alls
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les albergínies senceres en un safata, amaniu-les amb oli i deixeu-les escalivar al forn durant 40 minuts a 190 graus.

Per fer el puré d'albergínies, peleu les albergínies, poseu-les en un bol amb oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer l'oli d'alls, en un cassó amb oli d'oliva fregiu els alls laminats. Quan estiguin dauradets, retireu el cassó del foc, coleu l'oli i reserveu-lo.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les favetes durant 5 segons. Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, peleu-les i reserveu-les.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els tomàquets durant 5 segons. Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets i reserveu-los.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'alls, el vinagre, la sal, les favetes i els dauets de tomàquet i remeneu-ho bé.Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les galtes de tonyina ja salades fins que quedin dauradetes.

I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia, poseu-hi la tonyina tallada a rodanxes a sobre, amaniu-la amb la vinagreta i guarniu el plat amb el bitxo verd.
Anar al contingut