Galtes de porc amb figues seques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: M. Dolors Martí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Sport, Falset
INGREDIENTS
- 4 galtes de porc
- 2 cebes
- 5 pastanagues
- 3 grans d'all
- 1 tija d'api
- 4 tomàquets madurs
- 250 g de figues seques
- 3/4 l de brou de carn
- oli
- mantega
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, enrossiu les galtes en una paella amb oli calent.
Quan estiguin daurades, retireu-les del foc i salpebreu-les. A la mateixa paella, poseu-hi la ceba, la pastanaga i l'api tot picat i remeneu-ho. Incorporeu-hi els alls sencers i les figues remullades i tallades en trossos. Quan estigui cuit, afegiu-hi el tomàquet picat i deixeu-ho coure uns 10 o 15 minuts. Després, incorporeu-hi les galtes i el brou de vedella tebi, i deixeu-ho coure 30 minuts més. A continuació, fregiu les figues remullades senceres en una paella amb mantega. I ja per acabar, passeu la salsa de coure les galtes per un colador xinès i emplateu-ho tot.
Quan estiguin daurades, retireu-les del foc i salpebreu-les. A la mateixa paella, poseu-hi la ceba, la pastanaga i l'api tot picat i remeneu-ho. Incorporeu-hi els alls sencers i les figues remullades i tallades en trossos. Quan estigui cuit, afegiu-hi el tomàquet picat i deixeu-ho coure uns 10 o 15 minuts. Després, incorporeu-hi les galtes i el brou de vedella tebi, i deixeu-ho coure 30 minuts més. A continuació, fregiu les figues remullades senceres en una paella amb mantega. I ja per acabar, passeu la salsa de coure les galtes per un colador xinès i emplateu-ho tot.