Galtes a la cassola
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Galtes a la cassola
- (per a 4 persones)
- 4 galtes de vedella
- 1 nap
- 1 pastanaga
- 1 branca d'api
- 1/2 ceba
- 2 grans d'all
- 1 nou moscada
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de regalèssia
- 1 pinya
PREPARACIÓ
1. Posem la pinya sense pelar ni tallar en una safata al forn, a 150º C.
2. Piquem la ceba i la marquem a una cassola amb un raig d'oli.
3. Tallem la pastanaga i l'api a trossets i ho afegim també a la cassola, amb les fulles de llorer i un gra d'all sencer.
4. Pelem i tallem el nap a trossets i els incorporem a la cassola.
5. Tallem la nou moscada a trossets i els afegim a la cassola perquè infusionin amb les verdures.
6. Hi posem la branqueta de regalèssia i abaixem una mica el foc.
7. Afegim a la cassola una mica d'aigua, uns dos dits.
8. Col·loquem les galtes dins la cassola i esperem que l'aigua bulli.
9. Quan l'aigua arrenqui el bull, ho tapem amb paper de plata i fiquem la cassola al forn a 150º C, unes dues hores i mitja.
10. Traiem la pinya del forn, la pelem i en tallem quatre rodanxes ben amples. Traiem al tija central de cada rodanxa.
11. Quan traiem les galtes del forn, deslliguem les galtes i reservem els talls a banda del líquid de cocció que ens ha quedat.
12. Colem el brou per retirar-ne les impureses i les restes de verduretes i per extreure'n la gelatina.
13. Tallem cada galta en tres parts i les marquem en una paella ben calenta amb un rajolinet d'oli i una mica de sal.
14. A la mateixa paella, hi daurem els talls de pinya.
15. Emplatem un tall de pinya i hi col·loquem al damunt els tres talls de galta. Ho salsem i ja ho tenim llest per anar a taula!
2. Piquem la ceba i la marquem a una cassola amb un raig d'oli.
3. Tallem la pastanaga i l'api a trossets i ho afegim també a la cassola, amb les fulles de llorer i un gra d'all sencer.
4. Pelem i tallem el nap a trossets i els incorporem a la cassola.
5. Tallem la nou moscada a trossets i els afegim a la cassola perquè infusionin amb les verdures.
6. Hi posem la branqueta de regalèssia i abaixem una mica el foc.
7. Afegim a la cassola una mica d'aigua, uns dos dits.
8. Col·loquem les galtes dins la cassola i esperem que l'aigua bulli.
9. Quan l'aigua arrenqui el bull, ho tapem amb paper de plata i fiquem la cassola al forn a 150º C, unes dues hores i mitja.
10. Traiem la pinya del forn, la pelem i en tallem quatre rodanxes ben amples. Traiem al tija central de cada rodanxa.
11. Quan traiem les galtes del forn, deslliguem les galtes i reservem els talls a banda del líquid de cocció que ens ha quedat.
12. Colem el brou per retirar-ne les impureses i les restes de verduretes i per extreure'n la gelatina.
13. Tallem cada galta en tres parts i les marquem en una paella ben calenta amb un rajolinet d'oli i una mica de sal.
14. A la mateixa paella, hi daurem els talls de pinya.
15. Emplatem un tall de pinya i hi col·loquem al damunt els tres talls de galta. Ho salsem i ja ho tenim llest per anar a taula!