Galta de vedella lacada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 galtes de vedella
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 tomàquets
  • 3 grans d'all
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 copa de Porto
  • -2 l de brou de vedella
  • llorer, farigola i romaní
  • 15 g de mel
  • sal i pebre
  • 1 kg de salsifís
  • 50 g de mantega
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli fregiu la galta de vedella. Quan estigui ben daurada, retireu-la i reserveu-la.

A continuació, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, el porro i els alls, tot tallat a trossos. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet triturat, el llorer, la farigola, el romaní, el vi ranci, el Porto i deixeu-ho coure una estona.

Seguidament, poseu-hi el brou de vedella i la galta de vedella, i deixeu-ho coure dues hores a foc suau. Quan estigui cuit, retireu la galta, coleu la salsa i reserveu-la.

Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega, poseu els salsifís salpebrats i deixeu-los coure durant mitja hora a foc suau. Quan estiguin daurats afegiu-hi el brou d'aviram i deixeu-ho coure mitja hora més.

Seguidament, poseu els salsifís en una paella amb una mica de salsa i deixeu-los coure un parell de minuts.

Per fer la laca, barregeu en un bol dues cullerades de salsa amb una mica de mel.

Finalment, poseu la galta en una safata, unteu-la amb la laca i deixeu-la coure al forn a 170 graus fins que quedi com una crosta.

I ja per acabar, emplateu els salsifís, poseu la galta al costat i salseu-ho tot per sobre.
Anar al contingut