Galta de vedella guisada amb poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isaac Sabrià
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Sala Gran, Llofriu (Girona)
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella es caracteritza per la qualitat de les seves proteïnes, que en proporciona la matèria prima necessària per al creixement i regeneració dels teixits del cos i ajuda a estimular les defenses.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 galtes de vedella
- 4 cebes de Figueres grosses
- 2 pastanagues
- 1 porro petit
- 4 pomes Golden
- 1 gotet de Calvados
- 1 l de brou de vedella
- oli d'oliva
- 80 g de llard
- 40 g de mantega
- sucre
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Salpebreu les galtes de vedella i daureu-les en una cassola amb llard de porc i oli.
Quan estiguin ben rosses, afegiu-hi el porro picat, la pastanaga tallada, la ceba picada i la poma pelada i tallada a trossets petits. Deixeu-ho coure durant 20 o 30 minuts i després afegiu-hi el Calvados. Quan s'hagi reduït, incorporeu-hi el brou de vedella calent i deixeu coure les galtes durant 4 hores a foc lent.
A continuació, retireu les galtes i tritureu la salsa amb el túrmix perquè quedi ben fina.Per fer les pomes caramel·litzades, peleu una poma i talleu-la a vuitens. Poseu-la en una paella amb sucre i una mica de mantega. Deixeu-la coure fins que quedi ben daurada.
I ja per acabar, emplateu les galtes de vedella tallades a filets gruixuts, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la poma caramel·litzada al cantó.
Quan estiguin ben rosses, afegiu-hi el porro picat, la pastanaga tallada, la ceba picada i la poma pelada i tallada a trossets petits. Deixeu-ho coure durant 20 o 30 minuts i després afegiu-hi el Calvados. Quan s'hagi reduït, incorporeu-hi el brou de vedella calent i deixeu coure les galtes durant 4 hores a foc lent.
A continuació, retireu les galtes i tritureu la salsa amb el túrmix perquè quedi ben fina.Per fer les pomes caramel·litzades, peleu una poma i talleu-la a vuitens. Poseu-la en una paella amb sucre i una mica de mantega. Deixeu-la coure fins que quedi ben daurada.
I ja per acabar, emplateu les galtes de vedella tallades a filets gruixuts, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la poma caramel·litzada al cantó.