Galta de vedella guisada amb poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Isaac Sabrià
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Sala Gran, Llofriu (Girona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella es caracteritza per la qualitat de les seves proteïnes, que en proporciona la matèria prima necessària per al creixement i regeneració dels teixits del cos i ajuda a estimular les defenses.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 galtes de vedella
  • 4 cebes de Figueres grosses
  • 2 pastanagues
  • 1 porro petit
  • 4 pomes Golden
  • 1 gotet de Calvados
  • 1 l de brou de vedella
  • oli d'oliva
  • 80 g de llard
  • 40 g de mantega
  • sucre
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Salpebreu les galtes de vedella i daureu-les en una cassola amb llard de porc i oli.

Quan estiguin ben rosses, afegiu-hi el porro picat, la pastanaga tallada, la ceba picada i la poma pelada i tallada a trossets petits. Deixeu-ho coure durant 20 o 30 minuts i després afegiu-hi el Calvados. Quan s'hagi reduït, incorporeu-hi el brou de vedella calent i deixeu coure les galtes durant 4 hores a foc lent.

A continuació, retireu les galtes i tritureu la salsa amb el túrmix perquè quedi ben fina.Per fer les pomes caramel·litzades, peleu una poma i talleu-la a vuitens. Poseu-la en una paella amb sucre i una mica de mantega. Deixeu-la coure fins que quedi ben daurada.

I ja per acabar, emplateu les galtes de vedella tallades a filets gruixuts, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la poma caramel·litzada al cantó.
Anar al contingut