Gall roig de l'Urgell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Andria, La Seu d'Urgell
INGREDIENTS
- 1/2 gall roig de l'Urgell
- 1 manat d'herbes (pastanaga, porro i api)
- 1 copa de xerès sec
- oli
- 100 g de farina
- 1 tassa de carreroles seques
- 1 l de brou
- sal i pebre Per a la picada:
- 1/2 fetge del gall
- 3 ametlles
- 3 avellanes
- 1 gra d'all
- sal
PREPARACIÓ
Sofregiu la ceba en una paella amb oli. Mentrestant, salpebreu el gall i feu-ne dos trossos de cada quart.
Enfarineu-lo, fregiu-lo i passeu-lo a la paella on heu daurat la ceba. Afegiu-hi el xerès, i quan hagi reduït, tireu-hi el lligat d'herbes i el brou. Deixeu-ho coure 2 hores a foc lent. Quan hagi passat una hora de cocció, incorporeu-hi les carreroles. A continuació, prepareu una picada amb un all, les ametlles, les avellanes i el fetge de gall fregit. Aboqueu-la a la cassola uns 10 minuts abans que s'acabi la cocció. Podeu servir el gall acompanyat amb un farcellet de col farcit amb carn picada de porc, bolets, vedella...
Enfarineu-lo, fregiu-lo i passeu-lo a la paella on heu daurat la ceba. Afegiu-hi el xerès, i quan hagi reduït, tireu-hi el lligat d'herbes i el brou. Deixeu-ho coure 2 hores a foc lent. Quan hagi passat una hora de cocció, incorporeu-hi les carreroles. A continuació, prepareu una picada amb un all, les ametlles, les avellanes i el fetge de gall fregit. Aboqueu-la a la cassola uns 10 minuts abans que s'acabi la cocció. Podeu servir el gall acompanyat amb un farcellet de col farcit amb carn picada de porc, bolets, vedella...