Gall roig de l'Urgell

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Andria, La Seu d'Urgell

INGREDIENTS

  • 1/2 gall roig de l'Urgell
  • 1 manat d'herbes (pastanaga, porro i api)
  • 1 copa de xerès sec
  • oli
  • 100 g de farina
  • 1 tassa de carreroles seques
  • 1 l de brou
  • sal i pebre Per a la picada:
  • 1/2 fetge del gall
  • 3 ametlles
  • 3 avellanes
  • 1 gra d'all
  • sal

PREPARACIÓ

Sofregiu la ceba en una paella amb oli. Mentrestant, salpebreu el gall i feu-ne dos trossos de cada quart.
Enfarineu-lo, fregiu-lo i passeu-lo a la paella on heu daurat la ceba. Afegiu-hi el xerès, i quan hagi reduït, tireu-hi el lligat d'herbes i el brou. Deixeu-ho coure 2 hores a foc lent. Quan hagi passat una hora de cocció, incorporeu-hi les carreroles. A continuació, prepareu una picada amb un all, les ametlles, les avellanes i el fetge de gall fregit. Aboqueu-la a la cassola uns 10 minuts abans que s'acabi la cocció. Podeu servir el gall acompanyat amb un farcellet de col farcit amb carn picada de porc, bolets, vedella...
Anar al contingut