Gall del Penedès rostit amb vi ranci i rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Masana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 1 gall de 2,5 kg
- 3 cebes
- 3 porros
- 8 pastanagues
- 20 prunes sense pinyol
- rossinyols
- vi ranci
- brou de gall
- sal i pebre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli salteu les cuixes del gall prèviament salpebrades.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les del cassó i reserveu-les. Seguidament, al mateix cassó poseu-hi la ceba, la pastanaga i el porro tot tallat a dauets i deixeu-ho sofregir durant 15 minuts a foc suau. A continuació, afegiu-hi el vi ranci, les cuixes de gall, cobriu-ho amb el brou de gall, tapeu el cassó i deixeu-ho coure a foc mitjà durant una hora i mitja.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols tallats a trossos fins que quedin dauradets.Tot seguit, retireu el gall del cassó, passeu la salsa pel colador xinès, torneu-la a posar al cassó amb el gall, les prunes, els rossinyols i una mica de sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.I ja per acabar, emplateu el gall, poseu-hi els rossinyols i les prunes al voltant i salseu-ho tot.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les del cassó i reserveu-les. Seguidament, al mateix cassó poseu-hi la ceba, la pastanaga i el porro tot tallat a dauets i deixeu-ho sofregir durant 15 minuts a foc suau. A continuació, afegiu-hi el vi ranci, les cuixes de gall, cobriu-ho amb el brou de gall, tapeu el cassó i deixeu-ho coure a foc mitjà durant una hora i mitja.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols tallats a trossos fins que quedin dauradets.Tot seguit, retireu el gall del cassó, passeu la salsa pel colador xinès, torneu-la a posar al cassó amb el gall, les prunes, els rossinyols i una mica de sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.I ja per acabar, emplateu el gall, poseu-hi els rossinyols i les prunes al voltant i salseu-ho tot.