Gall del Penedès rostit amb vi ranci i rossinyols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Masana
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 1 gall de 2,5 kg
  • 3 cebes
  • 3 porros
  • 8 pastanagues
  • 20 prunes sense pinyol
  • rossinyols
  • vi ranci
  • brou de gall
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli salteu les cuixes del gall prèviament salpebrades.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les del cassó i reserveu-les. Seguidament, al mateix cassó poseu-hi la ceba, la pastanaga i el porro tot tallat a dauets i deixeu-ho sofregir durant 15 minuts a foc suau. A continuació, afegiu-hi el vi ranci, les cuixes de gall, cobriu-ho amb el brou de gall, tapeu el cassó i deixeu-ho coure a foc mitjà durant una hora i mitja.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols tallats a trossos fins que quedin dauradets.Tot seguit, retireu el gall del cassó, passeu la salsa pel colador xinès, torneu-la a posar al cassó amb el gall, les prunes, els rossinyols i una mica de sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.I ja per acabar, emplateu el gall, poseu-hi els rossinyols i les prunes al voltant i salseu-ho tot.
Anar al contingut