Gall de Sant Pere i suquet de patates noves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Ferraté
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • 600 g de gall de Sant Pere desespinat
  • 300 g de patates noves
  • 2 l de fumet
  • 1 cabeça d'alls
  • alls tendres
  • 2 cullerades de sofregit
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva extra verge
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua freda bulliu les patates ja pelades i tallades a trossos durant uns 25 minuts.

Mentrestant, en un cassó amb oli, poseu-hi els alls tendres tallats a dauets, el llorer i el sofregit i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho reduir a foc suau.

Per fer l'allioli, poseu en un bol la cabeça d'alls, la sal i l'oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.Seguidament, poseu en un bol les patates bullides i l'allioli i aixafeu-ho bé amb una forquilla.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el gall de Sant Pere, ja salat durant un parell de minuts. Finalment, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn 2 minuts minuts més.

I ja per acabar, emplateu el puré de patates, poseu-hi el gall de Sant Pere a sobre i salteu-ho tot amb la reducció de fumet.
Anar al contingut