Gall de Sant Pere amb puré d'albergínia fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Óscar Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 gall de Sant Pere
- 2 albergínies
- 1 carbassó
- 2 fulles de menta
- 2 alls
- 5 g de tahina
- suc de 1/2 llimona
- sal i pebre
- 200 g de cigrons cuits
- 10 g de iogurt natural
- 1 pessic de comí
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, punxeu les albergínies amb una forquilla i coeu-les al foc fins que quedin ben escalivades.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, piqueu-les i reserveu-les.
Per fer l'humus, poseu en un got de túrmix els cigrons, els iogurts, la tahina, el suc de llimona, els alls, el comí, la sal i el pebre i tritureu-ho fins que quedi una pasta fina.
A continuació, poseu en un cassó el carbassó picat, les fulles de menta, cobriu-ho amb l'oli d'oliva i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns minuts.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els filets de gall, prèviament salats, fins que quedin dauradets.
I ja per acabar, emplateu una canal d'humus i una canal de puré d'albergínia a un costat del plat, poseu els filets de gall a l'altre costat i guarniu-los amb el carbassó confitat per sobre.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, piqueu-les i reserveu-les.
Per fer l'humus, poseu en un got de túrmix els cigrons, els iogurts, la tahina, el suc de llimona, els alls, el comí, la sal i el pebre i tritureu-ho fins que quedi una pasta fina.
A continuació, poseu en un cassó el carbassó picat, les fulles de menta, cobriu-ho amb l'oli d'oliva i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns minuts.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els filets de gall, prèviament salats, fins que quedin dauradets.
I ja per acabar, emplateu una canal d'humus i una canal de puré d'albergínia a un costat del plat, poseu els filets de gall a l'altre costat i guarniu-los amb el carbassó confitat per sobre.