Galets d'escudella amb miniverdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Paco Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: The mirror, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació és rica en proteïnes d'alt valor biològic, de bon aprofitament per a l'organismeAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a l'escudella:
- 80 g de carn de vedella
- 1 os d'espinada de porc
- 1 os de vedella
- 20 g de cansalada de porc ib
- 10 g de pernil ibèric
- 80 g de patates
- 40 g de col arrissada
- 40 g de cigrons
- 30 g de gallina
- 250 g de galets
- 2 l d'aigua
- sal
- Miniverdures:
- 8 pastanagues mini
- 8 carbassons mini
- 8 porros mini
- Per fer el farcit dels galets:
- 20 g de botifarra de perol (cuita)
- 1 ou dur
- 1 tija de menta fresca picada
- julivert picat
PREPARACIÓ
Per fer l'escudella, poseu en un cassó la carn de vedella, l'os d'espinada, l'os de vedella, el pernil i la gallina, cobriu-ho tot amb aigua freda, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant una hora. Seguidament, afegiu-hi les patates pelades, la col, la cansalada i els cigrons ja remullats i deixeu-ho coure un parell d'hores més.
A continuació, coleu el brou i poseu-lo en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi les mini verdures pelades, escaldeu-les durant un parell de minuts, retireu-les del cassó, refredeu-les en un bol amb aigua i gel i reserveu-les. Després, poseu els galets al cassó del brou i deixeu-los coure durant uns minuts sense que es trenquin.
Mentrestant, peleu l'ou dur i la botifarra del perol, piqueu-ho tot, poseu-ho en un bol juntament amb la menta picada i el julivert picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Tot seguit, traieu els galets del brou, farciu-los amb l'ou dur i la botifarra i reserveu-los.
Finalment, coleu el brou, poseu-lo en un bol juntament amb una patata de les de fer el brou i tritureu-ho bé amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els galets farcits, claveu-hi les miniverdures al farcit i aboqueu-hi el brou pel voltant.
A continuació, coleu el brou i poseu-lo en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi les mini verdures pelades, escaldeu-les durant un parell de minuts, retireu-les del cassó, refredeu-les en un bol amb aigua i gel i reserveu-les. Després, poseu els galets al cassó del brou i deixeu-los coure durant uns minuts sense que es trenquin.
Mentrestant, peleu l'ou dur i la botifarra del perol, piqueu-ho tot, poseu-ho en un bol juntament amb la menta picada i el julivert picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Tot seguit, traieu els galets del brou, farciu-los amb l'ou dur i la botifarra i reserveu-los.
Finalment, coleu el brou, poseu-lo en un bol juntament amb una patata de les de fer el brou i tritureu-ho bé amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els galets farcits, claveu-hi les miniverdures al farcit i aboqueu-hi el brou pel voltant.