Galetes de Nadal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Canal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de mantega
- 200 g de sucre llustre
- 1 ou gros
- 500 g de farina
- sal
- canyella
- nou moscada
- vainilla
- Glaça reial per decorar les galetes:
- 2 clares d'ou
- 300 g de sucre llustre
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu en un bol la mantega, el sucre llustre, la sal, la vainilla, la nou moscada, la canyella en pols, l'ou i la farina i remeneu-ho amb les mans fins aconseguir una massa ben espessa.
- A continuació, poseu una mica de farina sobre la taula, estireu la massa amb el rodet, talleu-la amb els motlles de formes i poseu-les al forn, en una safata coberta amb paper sulfuritzat, a 170 graus durant 10 o 15 minuts. Després, deixeu-les refredar.
- I finalment, per fer la glaça, barregeu en un bol les clares d'ou i el sucre llustre, poseu la barreja en un cornet de paper i feu dibuixos sobre les galetes.
- Finalment, per assecar la glaça, deixeu-les reposar durant un dia o poseu-les al forn a 80 graus durant una hora.