Galetes de Nadal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Canal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 200 g de mantega
  • 200 g de sucre llustre
  • 1 ou gros
  • 500 g de farina
  • sal
  • canyella
  • nou moscada
  • vainilla
  • Glaça reial per decorar les galetes:
  • 2 clares d'ou
  • 300 g de sucre llustre

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu en un bol la mantega, el sucre llustre, la sal, la vainilla, la nou moscada, la canyella en pols, l'ou i la farina i remeneu-ho amb les mans fins aconseguir una massa ben espessa.
  2. A continuació, poseu una mica de farina sobre la taula, estireu la massa amb el rodet, talleu-la amb els motlles de formes i poseu-les al forn, en una safata coberta amb paper sulfuritzat, a 170 graus durant 10 o 15 minuts. Després, deixeu-les refredar.
  3. I finalment, per fer la glaça, barregeu en un bol les clares d'ou i el sucre llustre, poseu la barreja en un cornet de paper i feu dibuixos sobre les galetes.
  4. Finalment, per assecar la glaça, deixeu-les reposar durant un dia o poseu-les al forn a 80 graus durant una hora.
Anar al contingut