Fumet de peix

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Fumet de peix
  • 1 pastanaga
  • 1 tros d'arrel de celerí
  • 1 tija d'api
  • 1 tros de bulb de fonoll
  • 1 kg de crancs de roca vius
  • 1,5 kg de peix de roca
  • 3 tomàquets de pera grossos
  • julivert
  • pebre vermell dolç mòlt
  • 5 l d'aigua
  • 1 ceba grossa
  • 1 cabeça d'alls
  • 1/2 porro d'aroma

PREPARACIÓ

1.Per fer el fumet, tallem la ceba i la posem a la cassola. També hi afegim l'all. Quan abaixem el foc, hi tirem el porro. Després, la pastanaga i el celerí.

2.Fregim els crancs amb oli de gira-sol, els traiem l'excés d'oli i els posem en una plata i cap al forn (10 minuts a 200 graus de temperatura).

3.Mentrestant, afegim a la cassola l'api i el fonoll. Una culleradeta de pebre vermell mòlt i un rajolinet d'oli. Tallem el tomàquet i també l'hi tirem.

4.La base de fumet ja està llesta. Ara l'afegim a l'aigua bullint. Després hi tirem els crancs i el peix de roca. Al cap d'uns 25 minuts, l'escumem.
Anar al contingut