Fricandó de vieires

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Manubens
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nau, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 ceba
  • all
  • llorer
  • pebre vermell dolç
  • salsa de tomàquet
  • vi blanc
  • 16 vieires
  • farina
  • 1/2 l de fumet
  • 100 g de moixernons
  • oli
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en cassó amb oli, potxeu la ceba i la pastanaga, picades amb uns grans d'all i llorer.
Posteriorment, afegiu-hi una culleradeta de pebre dolç i una mica de salsa de tomàquet. Un cop hagi reduït, aboqueu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir novament. Mentrestant, enfarineu les vieires i fregiu-les. Tot seguit, incorporeu-les, juntament amb el fumet de peix, al sofregit, i deixeu-les coure fins que quedin ben tendres. Finalment, aboqueu-hi els moixernons. I ja, per acabar, emplateu-ho i cobriu-ho amb una mica de salsa.
Anar al contingut