Fricandó de vieires
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nau, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 ceba
- all
- llorer
- pebre vermell dolç
- salsa de tomàquet
- vi blanc
- 16 vieires
- farina
- 1/2 l de fumet
- 100 g de moixernons
- oli
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en cassó amb oli, potxeu la ceba i la pastanaga, picades amb uns grans d'all i llorer.
Posteriorment, afegiu-hi una culleradeta de pebre dolç i una mica de salsa de tomàquet. Un cop hagi reduït, aboqueu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir novament. Mentrestant, enfarineu les vieires i fregiu-les. Tot seguit, incorporeu-les, juntament amb el fumet de peix, al sofregit, i deixeu-les coure fins que quedin ben tendres. Finalment, aboqueu-hi els moixernons. I ja, per acabar, emplateu-ho i cobriu-ho amb una mica de salsa.
Posteriorment, afegiu-hi una culleradeta de pebre dolç i una mica de salsa de tomàquet. Un cop hagi reduït, aboqueu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir novament. Mentrestant, enfarineu les vieires i fregiu-les. Tot seguit, incorporeu-les, juntament amb el fumet de peix, al sofregit, i deixeu-les coure fins que quedin ben tendres. Finalment, aboqueu-hi els moixernons. I ja, per acabar, emplateu-ho i cobriu-ho amb una mica de salsa.