Fricandó de seitan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Lorente
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g seitan d'espelta
  • 1 safata de xiitakes
  • 1 safata de rossinyols
  • 1 c/s de concentrat de tomàquet
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1/2 got vi blanc
  • 2 c/s de salsa de soja
  • 250 g farina de blat
  • 1 got de caldo vegetal
  • 2 gots d'aigua
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • cebollí fresc
  • Per a la picada:
  • 22 g d'avellanes torrades sense sal
  • julivert
  • 20 g pa fregit

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el seitan a rodanxes, arrebosseu-lo amb la farina i fregiu-lo en una paella amb una mica d'oli ben calent.

A continuació, piqueu la ceba i l'all finament i sofregiu-los en una cassola amb una mica d'oli a foc suau durant 10 minuts. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el caldo vegetal, remeneu-ho bé, poseu-hi també una cullerada de concentrat de tomàquet, la salsa de soja i la farina de blat, remeneu-ho bé fins que us quedi una salsa homogènia i deixeu-ho coure una mica.

Tot seguit, netegeu els bolets, talleu-los a trossos, afegiu-los a la cassola del sofregit juntament amb el vi blanc, cobriu-ho tot amb aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc baix durant 20 minuts. Tot seguit, poseu-hi el seitan i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Mentrestant, feu una picada amb les avellanes, el pa fregit i el julivert, afegiu-la a la cassola, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre i deixeu-ho coure durant 5 minuts més.

I ja per acabar, serviu el fricandó amb la mateixa cassola i espolseu-hi una mica de cebollí picat per sobre.
Anar al contingut