Fricandó d'esturió amb bolets i el seu caviar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antoni Rubies
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Antoni Rubies
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 450 g de filets d'esturió
- farina
- oli d'oliva extra verge
- sal i pebre
- 2 cebes de Figueres
- 3 tomates madures
- 2 alls
- el suc de mitja llimona
- caviar d'esturió de la Vall d'Aran
- 1 raig de vodka
- 1 got de vi blanc
- 1 got de brou de peix lleuger
- camagrocs
- Per a la picada :
- un grapat d'ametlles torrades
- fulles de julivert
- 2 carquinyolis
- 1 all
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu l'esturió, enfarineu-lo, fregiu-lo en un wok, volta i volta amb oli calent i reserveu-lo sobre paper absorbent.
A continuació, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada. Quan s'hagi estovat, afegiu-hi el tomàquet ratllat i els alls picats i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Després, afegiu-hi el raig de vodka i el got de vi blanc i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, poseu-hi els camagrocs i el brou de peix i deixeu-ho bullir tot junt durant 3 minuts. Tot seguit, poseu-hi l'esturió i deixeu-ho coure a foc lent perquè no es trenqui.
Mentrestant, feu la picada: poseu al pímer un grapat d'ametlles, fulles de julivert, dos carquinyolis i un all i tritureu-ho.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, deixeu-ho coure 4 o 5 minuts més, retireu-ho del foc i poseu-hi unes gotetes de suc de llimona.
I ja per acabar, emplateu l'esturió i poseu-hi pel damunt unes boletes de caviar.
A continuació, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada. Quan s'hagi estovat, afegiu-hi el tomàquet ratllat i els alls picats i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Després, afegiu-hi el raig de vodka i el got de vi blanc i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, poseu-hi els camagrocs i el brou de peix i deixeu-ho bullir tot junt durant 3 minuts. Tot seguit, poseu-hi l'esturió i deixeu-ho coure a foc lent perquè no es trenqui.
Mentrestant, feu la picada: poseu al pímer un grapat d'ametlles, fulles de julivert, dos carquinyolis i un all i tritureu-ho.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, deixeu-ho coure 4 o 5 minuts més, retireu-ho del foc i poseu-hi unes gotetes de suc de llimona.
I ja per acabar, emplateu l'esturió i poseu-hi pel damunt unes boletes de caviar.