Fregitel·la de calamarsets i ceba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El balancí, Sant Joan Despí
INGREDIENTS
- 16 calamarsets
- 4 cebes tendres
- 1 got de llet
- pebre negre
- farina
- 1 sobre de tinta de calamar Per fer tomàquet dolç:
- 1/2 kg de tomàquets madurs
- 2 llimones
- 50 g de sucre
- farigola
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la ceba a rodanxes i poseu-la en remull amb la llet.
Seguidament, talleu els calamars. Enfarineu la ceba i els calamars, i fregiu-los a foc viu. A continuació, enfarineu les potes dels calamars amb farina negra, que prèviament haureu preparat barrejant farina blanca amb tinta de calamar, i fregiu-les. Finalment, emplateu les cebes i els calamars, afegiu-hi la salsa de tomàquet dolç que ja heu preparat, i col·loqueu-hi a sobre les potes dels calamars. Decoreu-ho amb ratlladures de llimona.
Seguidament, talleu els calamars. Enfarineu la ceba i els calamars, i fregiu-los a foc viu. A continuació, enfarineu les potes dels calamars amb farina negra, que prèviament haureu preparat barrejant farina blanca amb tinta de calamar, i fregiu-les. Finalment, emplateu les cebes i els calamars, afegiu-hi la salsa de tomàquet dolç que ja heu preparat, i col·loqueu-hi a sobre les potes dels calamars. Decoreu-ho amb ratlladures de llimona.