Formatgets garrapinyats amb sopa de poma verda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Andreu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Buidasacs, El Vilet de Riucorb (Urgell)
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són els fruits secs amb més quantitat de calci, un nutrient molt important sobretot per les dones, ja que ajuda a prevenir la osteoporosis.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 16 formatgets de cabra en boletes
- 200 g d'ametlla granet torrada
- 100 g de sucre
- flors d'ametller per decorar
- pot de compota de poma àcida
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el sucre en una paella i deixeu-lo desfer a foc suau.
Quan s'hagi fet un caramel, aboqueu-lo sobre un paper sulfuritzat i deixeu-lo refredar.
Mentrestant, arrebosseu les boletes de formatge amb l'ametlla granet i reserveu-les en un plat a la nevera.
A continuació, trenqueu el caramel amb una mà de morter, poseu-lo a la Thermomix i tritureu-los fins a obtenir-ne una pols.
Tot seguit, arrebosseu les boletes de formatge amb ametlla amb la pols de caramel.
I ja per acabar, emplateu la compota de poma, poseu-hi a sobre les boletes de formatge arrebossades i guarniu el plat amb les flors d'ametller.
Quan s'hagi fet un caramel, aboqueu-lo sobre un paper sulfuritzat i deixeu-lo refredar.
Mentrestant, arrebosseu les boletes de formatge amb l'ametlla granet i reserveu-les en un plat a la nevera.
A continuació, trenqueu el caramel amb una mà de morter, poseu-lo a la Thermomix i tritureu-los fins a obtenir-ne una pols.
Tot seguit, arrebosseu les boletes de formatge amb ametlla amb la pols de caramel.
I ja per acabar, emplateu la compota de poma, poseu-hi a sobre les boletes de formatge arrebossades i guarniu el plat amb les flors d'ametller.