Fondue de pizza
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fabián Martín
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Fabián Barcelona, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa de la pizza:
- 1 kg de farina
- 20 g de llevat
- 1/2 l d'aigua
- 20 g de sal
- 40 cl d'oli d'oliva
- 1 bola de massa de 200 g
- 60 g de pernil dolç
- 60 g de ceba sofregida
- 250 g de barreja de formatges
- mozzarella
- 30 g de mesclum (enciam, escarola, créixens...)
- 20 g de formatge parmesà
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per fer la massa, poseu en un bol la farina i el llevat i remeneu-ho bé amb les mans.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts. Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
Per fer la fondue, poseu en un bol una mica de la barreja de formatges, la ceba sofregida, el pernil dolç tallat a tires, cobriu-ho tot amb més barreja de formatges i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 250 graus.
A continuació, talleu la bola de 200 grams de massa a trossets, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 250 graus.
I ja per acabar, emplateu el bol amb la fondue, cobriu-la amb el mesclum, la mozzarella tallada a rodanxes, el parmesà ratllat, amaniu-la amb un raig d'oli i sal i poseu-hi les boletes de massa al voltant.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts. Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
Per fer la fondue, poseu en un bol una mica de la barreja de formatges, la ceba sofregida, el pernil dolç tallat a tires, cobriu-ho tot amb més barreja de formatges i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 250 graus.
A continuació, talleu la bola de 200 grams de massa a trossets, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 250 graus.
I ja per acabar, emplateu el bol amb la fondue, cobriu-la amb el mesclum, la mozzarella tallada a rodanxes, el parmesà ratllat, amaniu-la amb un raig d'oli i sal i poseu-hi les boletes de massa al voltant.