Foie gras fresc amb vinagreta de remolatxa

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 1 foie gras frec d'ànec de 500 g
  • 1 remolatxa petita
  • 1 gotet d'oli de nous
  • 1 copa de vinagre balsàmic
  • 1 api-rave
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, coeu la remolatxa (embolicada amb paper d'alumini) al forn, a una temperatura aproximadament de 150 graus i durant 1 hora.
Tot seguit, talleu l'api-rave a tires i bulliu-lo uns 10 minuts amb una mica de sal. Un cop bullit, refredeu-lo amb un raig d'aigua freda i reserveu-lo. Per fer la vinagreta de remolatxa, dissoleu primer la sal i el pebre en l'oli de nous. I després, sense deixar de remenar, afegiu-hi el vinagre balsàmic i la remolatxa trinxada. Talleu el foie gras a talls d'uns 2 cm aproximadament, salpebreu-los i salteu-los a foc molt fort i durant 2 minuts. Un cop estiguin ben daurats, assequeu-los en paper absorbent, i comenceu a muntar el plat. Feu una base d'api-rave, poseu-hi els talls de foie gras al damunt, i escampeu-hi un cordó de vinagreta de remolatxa al voltant.
Anar al contingut