Focaccia individual
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Massa de focaccia
- 400 g farina 00
- 14 g sal
- 75 ml vi blanc
- 100 ml oli d'oliva
- 35 g llevat fresc de forner
- 200 ml aigua
- Per al farciment:
- tomàquets confitats
- espàrrecs verds
- olives mortes
- anxoves marinades amb oli
- ruca
- formatge tendre
- farigola
PREPARACIÓ
1. Comencem preparant la massa: posem la sal al bol on tenim la farina i ho barregem amb la mà.
2. Afegim el llevat dins el got on tenim l'aigua tèbia, per activar-lo. Ho anem barrejant perquè es dissolgui.
3. Col·loquem la farina que hem barrejat amb la sal en el recipient del robot, que és un bol més gros i metàl·lic. Hi afegim el vi blanc.
4. Anem afegint a poc a poc a aquesta preparació el llevat que hem dissolt en aigua tèbia. Al mateix temps que ho anem removent una mica amb una espàtula.
5. Ara, hi anirem incorporant a poquet a poquet l'oli i a la vegada ho anem remenant tot.
6. Tirem la massa del bol dins el robot, perquè la vagi removent i l'acabi de fer. Com a resultat ens haurà de quedar una massa molt flexible, que pujarà amb una gran facilitat.
7. Un cop tinguem la massa, la deixarem reposar durant una hora, a una temperatura d'entre 28 i 30º C perquè fermenti.
8. Agafem una petita part de la massa per fer una focaccia individual. L'arrodonim amb les mans i la posem en una safata petita, a l'interior d'un motlle circular petit, perquè no s'escampi i quan pugi ho faci cap amunt.
9. Pintem la massa amb una mica d'oli d'oliva.
10. Ja podem ficar la nostra focaccia individual al forn, a 185º C durant 10 minuts.
11. Quan la traiem del forn, deixem reposar la coca individual a sobre d'una reixa perquè deixi anar la humitat.
12. Obrim la focaccia individual per la meitat amb un ganivet.
13. Hi posem a la base els tomàquets confitats, i a sobre unes anxoves, a les quals haurem tret una part d'oli.
14. Hi afegim unes quantes olives d'Aragó desossades.
15. Tallem una mica de formatge cremós i l'hi afegim. Ara hi posem una mica de farigola, unes fulles de ruca a sobre, perquè agafi volum, i una mica d'oli d'oliva.
16. Ja podem muntar el plat: 1 cullerada de compota de tomàquet a la base, la focaccia que hem preparat amb el seu farciment i una mica d'oliva negra picada per sobre. Recolzem a la focaccia uns trossos d'espàrrecs escaldats.
2. Afegim el llevat dins el got on tenim l'aigua tèbia, per activar-lo. Ho anem barrejant perquè es dissolgui.
3. Col·loquem la farina que hem barrejat amb la sal en el recipient del robot, que és un bol més gros i metàl·lic. Hi afegim el vi blanc.
4. Anem afegint a poc a poc a aquesta preparació el llevat que hem dissolt en aigua tèbia. Al mateix temps que ho anem removent una mica amb una espàtula.
5. Ara, hi anirem incorporant a poquet a poquet l'oli i a la vegada ho anem remenant tot.
6. Tirem la massa del bol dins el robot, perquè la vagi removent i l'acabi de fer. Com a resultat ens haurà de quedar una massa molt flexible, que pujarà amb una gran facilitat.
7. Un cop tinguem la massa, la deixarem reposar durant una hora, a una temperatura d'entre 28 i 30º C perquè fermenti.
8. Agafem una petita part de la massa per fer una focaccia individual. L'arrodonim amb les mans i la posem en una safata petita, a l'interior d'un motlle circular petit, perquè no s'escampi i quan pugi ho faci cap amunt.
9. Pintem la massa amb una mica d'oli d'oliva.
10. Ja podem ficar la nostra focaccia individual al forn, a 185º C durant 10 minuts.
11. Quan la traiem del forn, deixem reposar la coca individual a sobre d'una reixa perquè deixi anar la humitat.
12. Obrim la focaccia individual per la meitat amb un ganivet.
13. Hi posem a la base els tomàquets confitats, i a sobre unes anxoves, a les quals haurem tret una part d'oli.
14. Hi afegim unes quantes olives d'Aragó desossades.
15. Tallem una mica de formatge cremós i l'hi afegim. Ara hi posem una mica de farigola, unes fulles de ruca a sobre, perquè agafi volum, i una mica d'oli d'oliva.
16. Ja podem muntar el plat: 1 cullerada de compota de tomàquet a la base, la focaccia que hem preparat amb el seu farciment i una mica d'oliva negra picada per sobre. Recolzem a la focaccia uns trossos d'espàrrecs escaldats.