Focaccia individual

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Massa de focaccia
  • 400 g farina 00
  • 14 g sal
  • 75 ml vi blanc
  • 100 ml oli d'oliva
  • 35 g llevat fresc de forner
  • 200 ml aigua
  • Per al farciment:
  • tomàquets confitats
  • espàrrecs verds
  • olives mortes
  • anxoves marinades amb oli
  • ruca
  • formatge tendre
  • farigola

PREPARACIÓ

1. Comencem preparant la massa: posem la sal al bol on tenim la farina i ho barregem amb la mà.

2. Afegim el llevat dins el got on tenim l'aigua tèbia, per activar-lo. Ho anem barrejant perquè es dissolgui.

3. Col·loquem la farina que hem barrejat amb la sal en el recipient del robot, que és un bol més gros i metàl·lic. Hi afegim el vi blanc.

4. Anem afegint a poc a poc a aquesta preparació el llevat que hem dissolt en aigua tèbia. Al mateix temps que ho anem removent una mica amb una espàtula.

5. Ara, hi anirem incorporant a poquet a poquet l'oli i a la vegada ho anem remenant tot.

6. Tirem la massa del bol dins el robot, perquè la vagi removent i l'acabi de fer. Com a resultat ens haurà de quedar una massa molt flexible, que pujarà amb una gran facilitat.

7. Un cop tinguem la massa, la deixarem reposar durant una hora, a una temperatura d'entre 28 i 30º C perquè fermenti.

8. Agafem una petita part de la massa per fer una focaccia individual. L'arrodonim amb les mans i la posem en una safata petita, a l'interior d'un motlle circular petit, perquè no s'escampi i quan pugi ho faci cap amunt.

9. Pintem la massa amb una mica d'oli d'oliva.

10. Ja podem ficar la nostra focaccia individual al forn, a 185º C durant 10 minuts.

11. Quan la traiem del forn, deixem reposar la coca individual a sobre d'una reixa perquè deixi anar la humitat.

12. Obrim la focaccia individual per la meitat amb un ganivet.

13. Hi posem a la base els tomàquets confitats, i a sobre unes anxoves, a les quals haurem tret una part d'oli.

14. Hi afegim unes quantes olives d'Aragó desossades.

15. Tallem una mica de formatge cremós i l'hi afegim. Ara hi posem una mica de farigola, unes fulles de ruca a sobre, perquè agafi volum, i una mica d'oli d'oliva.

16. Ja podem muntar el plat: 1 cullerada de compota de tomàquet a la base, la focaccia que hem preparat amb el seu farciment i una mica d'oliva negra picada per sobre. Recolzem a la focaccia uns trossos d'espàrrecs escaldats.
Anar al contingut