Flaó de gingebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rosa Pinyol
INGREDIENTS
- 1/2 l de llet fresca
- 3 ous
- 2 rovells
- 150 g de sucre morè
- 10 g de gingebre fresc Per al caramel:
- 50 g de sucre morè
- gingebre en pols
PREPARACIÓ
Primer de tot, infusioneu la llet amb el gingebre.
Poseu la llet amb el gingebre tallat a juliana en un cassó. Tapeu-lo i deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Coleu-la. Mentrestant prepareu el caramel. Poseu el sucre morè en una paella al foc i aneu-ho remenant fins que caramelitzi. Prepareu els motlles, posant una mica de gingebre en pols i una mica del sucre caramelitzat. D'altra banda, en un bol bateu els ous i els rovells juntament amb el sucre morè. Quan ho tingueu ben muntat, incorporeu-hi la llet, i quan ho tingueu ben homogeni, poseu-ho als motlles. Un cop plens, poseu-los en una safata amb aigua i enforneu-los durant 20 minuts a 150º. Abans de servir-los han de reposar a la nevera 12 hores.
Poseu la llet amb el gingebre tallat a juliana en un cassó. Tapeu-lo i deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Coleu-la. Mentrestant prepareu el caramel. Poseu el sucre morè en una paella al foc i aneu-ho remenant fins que caramelitzi. Prepareu els motlles, posant una mica de gingebre en pols i una mica del sucre caramelitzat. D'altra banda, en un bol bateu els ous i els rovells juntament amb el sucre morè. Quan ho tingueu ben muntat, incorporeu-hi la llet, i quan ho tingueu ben homogeni, poseu-ho als motlles. Un cop plens, poseu-los en una safata amb aigua i enforneu-los durant 20 minuts a 150º. Abans de servir-los han de reposar a la nevera 12 hores.