Flam de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Alcalà
INGREDIENTS
- 4 pomes golden
- 1 pot de llet condensada de 740 g
- 8 ous
- 1 llimona
- Per al caramel:
- 100 g de sucre
PREPARACIÓ
En primer lloc, bulliu les pomes tallades a grills en un cassó amb aigua i el suc d'una llimona durant 15 minuts.
Un cop cuites, deixeu-les refredar i reserveu el suc de la seva cocció. Mentre les pomes es refreden, bateu els 4 ous juntament amb la llet condensada i amb una mica del suc de la cocció de la poma. Barregeu-ho en un altre bol amb les pomes i torneu-ho a triturar. A continuació, caramellitzeu el sucre en un cassó amb un raig de suc poma, i aneu-ho remenant per tal que no es cremi. Quan ja tingueu el caramel a punt, aboqueu-lo en un motlle rectangular i deixeu-lo refredar uns 5 minuts. Passat aquest temps, ompliu el motlle amb la barreja, i colloqueu-lo en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. Poseu-lo al forn a foc fort, i quan comenci a quallar, tapeu el motlle amb paper d'alumini, poseu el forn a una temperatura de 160 graus i deixeu-lo coure durant 1 hora. Deixeu-lo refredar, talleu-lo i serviu-lo acompanyat amb kiwi, cireretes i nata muntada.
Un cop cuites, deixeu-les refredar i reserveu el suc de la seva cocció. Mentre les pomes es refreden, bateu els 4 ous juntament amb la llet condensada i amb una mica del suc de la cocció de la poma. Barregeu-ho en un altre bol amb les pomes i torneu-ho a triturar. A continuació, caramellitzeu el sucre en un cassó amb un raig de suc poma, i aneu-ho remenant per tal que no es cremi. Quan ja tingueu el caramel a punt, aboqueu-lo en un motlle rectangular i deixeu-lo refredar uns 5 minuts. Passat aquest temps, ompliu el motlle amb la barreja, i colloqueu-lo en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. Poseu-lo al forn a foc fort, i quan comenci a quallar, tapeu el motlle amb paper d'alumini, poseu el forn a una temperatura de 160 graus i deixeu-lo coure durant 1 hora. Deixeu-lo refredar, talleu-lo i serviu-lo acompanyat amb kiwi, cireretes i nata muntada.