Flam de llet amb compota de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Anglí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els arcs, Artesa de Lleida
INGREDIENTS
- 1 l de crema de llet
- 8 ous
- 400 g de sucre
- 5 taronges
- 1 cullerada de mel Per decorar:
- fruites vermelles
- sucre de llustre
PREPARACIÓ
Per fer la compota, poseu dues taronges pelades i una taronja amb pell en una cassola.
Afegiu-hi mel i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Després deixeu-ho refredar a la nevera. Aleshores tritureu-ho. Mentrestant, poseu els ous amb la clara en un bol i bateu-los. Afegiu-hi el sucre i remeneu-ho. Després afegiu-hi la crema de llet. Passeu-ho a una flamera i poseu-la en una safata amb aigua. Poseu la safata al forn durant una hora. Si la flamera és casolana, retireu-la del forn després de 45 minuts. I ja per acabar, desmotlleu el flam, talleu-ne un bocí i col·loqueu-lo en un plat. Afegiu-hi les maduixetes i uns cruixents de canyella.
Afegiu-hi mel i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Després deixeu-ho refredar a la nevera. Aleshores tritureu-ho. Mentrestant, poseu els ous amb la clara en un bol i bateu-los. Afegiu-hi el sucre i remeneu-ho. Després afegiu-hi la crema de llet. Passeu-ho a una flamera i poseu-la en una safata amb aigua. Poseu la safata al forn durant una hora. Si la flamera és casolana, retireu-la del forn després de 45 minuts. I ja per acabar, desmotlleu el flam, talleu-ne un bocí i col·loqueu-lo en un plat. Afegiu-hi les maduixetes i uns cruixents de canyella.