Flam de castanyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Angie Ciurezu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Taula, Barcelona
INGREDIENTS
- 250 g de castanyes
- 1/2 l de llet
- 3 ous
- 100 g de sucre
- 1 canó de vainilla
- 400 g de crema de llet
- mantega (per untar el motlle) Guarnició:
- 50 g de xocolata amarga
- fulles de menta
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les castanyes (pelades) 1 hora i 1/2 amb la llet, el sucre i el canó de canyella.
Un cop bullides les castanyes, tritureu-les amb la crema de llet amb l'ajuda de la batedora. Bateu 2 ous en un bol i barregeu-los amb les castanyes triturades. Us ha de quedar una pasta que tingui una textura semblant a la d'un puré de patates suau. A continuació, unteu el motlle amb mantega i ompliu-lo amb la barreja. Coeu-ho al forn al bany maria, uns 3/4 d'hora a 180 graus. Mentrestant, desfeu la xocolata en un cassó amb una mica d'aigua. Finalment, deixeu refredar el flam i desemmotlleu-lo. Talleu-lo i serviu-lo en un plat on prèviament haureu fet un cordó de xocolata calenta. Decoreu-ho amb fulles de menta.
Un cop bullides les castanyes, tritureu-les amb la crema de llet amb l'ajuda de la batedora. Bateu 2 ous en un bol i barregeu-los amb les castanyes triturades. Us ha de quedar una pasta que tingui una textura semblant a la d'un puré de patates suau. A continuació, unteu el motlle amb mantega i ompliu-lo amb la barreja. Coeu-ho al forn al bany maria, uns 3/4 d'hora a 180 graus. Mentrestant, desfeu la xocolata en un cassó amb una mica d'aigua. Finalment, deixeu refredar el flam i desemmotlleu-lo. Talleu-lo i serviu-lo en un plat on prèviament haureu fet un cordó de xocolata calenta. Decoreu-ho amb fulles de menta.