Flam d'ou
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per fer 6 flams:
- 6 flameres d'alumini
- 100 g de sucre granulat
- 115 g de sucre blanc
- 60 ml d'aigua
- 2 ous i 4 rovells (6 ous)
- gotes d'essència de vainilla
- 500 ml de llet sencera
- canyella
- pell de 1/2 llimona
PREPARACIÓ
ATENCIO: Com a subscriptor/a de les alertes de "Cuina x solters" al mòbil, et comuniquem que el programa s'ha deixat d'emetre. A partir del 16 de gener enviarem cada dia les receptes del programa "Cuines" de TV3. Mes info a www.tvcatalunya.com/cuinamms
1. Prepareu un caramel ros amb els 100 g de sucre i l'aigua. Ha de quedar moreno.
2. Bateu la resta del sucre amb els ous, els rovells i les gotes d'essència de vainilla en un bol fins que aconseguiu una crema homogènia.
3. Poseu al foc un cassó amb la llet, la pell de llimona i la canyella, i feu-ho bullir a foc lent.
4. Poseu el caramel a la base dels motlles i deixeu que es refredi del tot.
5. Quan la llet s'hagi refredat una mica, aneu-la incorporant lentament a la base d'ous i sucre a través d'un colador i sense deixar de batre.
6. Un cop ho tenim ben barrejat, ho tornem a colar abocant-ho a una gerra.
7. D'aquesta gerra, aboquem a les flameres.
8. Prepareu una safata amb la mateixa profunditat que les flameres que pugui anar al forn, i poseu-hi les flameres.
9. Ompliu d'aigua freda la safata fins a la meitat de l'alçada de les flameres, i poseu-ho al forn uns 50 minuts a 170º C.
10. Deixeu-los refredar a la nevera tota la nit.
1. Prepareu un caramel ros amb els 100 g de sucre i l'aigua. Ha de quedar moreno.
2. Bateu la resta del sucre amb els ous, els rovells i les gotes d'essència de vainilla en un bol fins que aconseguiu una crema homogènia.
3. Poseu al foc un cassó amb la llet, la pell de llimona i la canyella, i feu-ho bullir a foc lent.
4. Poseu el caramel a la base dels motlles i deixeu que es refredi del tot.
5. Quan la llet s'hagi refredat una mica, aneu-la incorporant lentament a la base d'ous i sucre a través d'un colador i sense deixar de batre.
6. Un cop ho tenim ben barrejat, ho tornem a colar abocant-ho a una gerra.
7. D'aquesta gerra, aboquem a les flameres.
8. Prepareu una safata amb la mateixa profunditat que les flameres que pugui anar al forn, i poseu-hi les flameres.
9. Ompliu d'aigua freda la safata fins a la meitat de l'alçada de les flameres, i poseu-ho al forn uns 50 minuts a 170º C.
10. Deixeu-los refredar a la nevera tota la nit.