Filets de llenguado amb suquet de mongetes del ganxet i múrgoles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Calsina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Garbí, Castellar del Vallès
- Informació nutricional -Obre
El llenguado és una carn rica en proteïnes i baixa en greixos, amb una bona digestibilitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 llenguados a filets
- 2 escalunyes
- 250 g mongetes del ganxet cuites
- 150 g múrgoles
- 300 ml caldo de peu de porc
- alls
- oli d'oliva i sal
- Per a la picada:
- 2 alls
- 4 ametlles
- julivert i sal
PREPARACIÓ
Per començar, talleu a làmines els alls, poseu-los en una cassola amb un raig d'oli i, quan estiguin daurats, traieu-los i reserveu-los.
A continuació, peleu i piqueu les escalunyes i afegiu-les a la cassola per deixar-les estovar amb l'oli.
Mentrestant, renteu les múrgoles, talleu per la meitat les que siguin massa grosses i afegiu-les a la cassola de les escalunyes. Deixeu coure lleugerament les múrgoles i, seguidament, tireu-hi el caldo de peu de porc i les mongetes cuites.
Seguidament, saleu els filets dels llenguados i enrotlleu-los punxant-los amb un escuradents perquè s'aguantin.
Per fer la picada, tritureu en un morter els alls, les ametlles, el julivert i la sal. Després, incorporeu-la a la cassola, i doneu uns tombs a tot plegat.
Tot seguit, marqueu els filets a la paella, poseu-los uns minuts en el suquet de les múrgules i espereu que redueixi fins a la textura desitjada.
Finalment, retireu els escuradents dels filets i rectifiqueu-ho de sal.
I ja per acabar, poseu el suquet com a base i els filets de llenguado al damunt.
A continuació, peleu i piqueu les escalunyes i afegiu-les a la cassola per deixar-les estovar amb l'oli.
Mentrestant, renteu les múrgoles, talleu per la meitat les que siguin massa grosses i afegiu-les a la cassola de les escalunyes. Deixeu coure lleugerament les múrgoles i, seguidament, tireu-hi el caldo de peu de porc i les mongetes cuites.
Seguidament, saleu els filets dels llenguados i enrotlleu-los punxant-los amb un escuradents perquè s'aguantin.
Per fer la picada, tritureu en un morter els alls, les ametlles, el julivert i la sal. Després, incorporeu-la a la cassola, i doneu uns tombs a tot plegat.
Tot seguit, marqueu els filets a la paella, poseu-los uns minuts en el suquet de les múrgules i espereu que redueixi fins a la textura desitjada.
Finalment, retireu els escuradents dels filets i rectifiqueu-ho de sal.
I ja per acabar, poseu el suquet com a base i els filets de llenguado al damunt.