Filets de llenguado amb suquet de mongetes del ganxet i múrgoles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Calsina
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Garbí, Castellar del Vallès
  • Informació nutricional
    -Obre

    El llenguado és una carn rica en proteïnes i baixa en greixos, amb una bona digestibilitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 llenguados a filets
  • 2 escalunyes
  • 250 g mongetes del ganxet cuites
  • 150 g múrgoles
  • 300 ml caldo de peu de porc
  • alls
  • oli d'oliva i sal
  • Per a la picada:
  • 2 alls
  • 4 ametlles
  • julivert i sal

PREPARACIÓ

Per començar, talleu a làmines els alls, poseu-los en una cassola amb un raig d'oli i, quan estiguin daurats, traieu-los i reserveu-los.

A continuació, peleu i piqueu les escalunyes i afegiu-les a la cassola per deixar-les estovar amb l'oli.

Mentrestant, renteu les múrgoles, talleu per la meitat les que siguin massa grosses i afegiu-les a la cassola de les escalunyes. Deixeu coure lleugerament les múrgoles i, seguidament, tireu-hi el caldo de peu de porc i les mongetes cuites.

Seguidament, saleu els filets dels llenguados i enrotlleu-los punxant-los amb un escuradents perquè s'aguantin.

Per fer la picada, tritureu en un morter els alls, les ametlles, el julivert i la sal. Després, incorporeu-la a la cassola, i doneu uns tombs a tot plegat.

Tot seguit, marqueu els filets a la paella, poseu-los uns minuts en el suquet de les múrgules i espereu que redueixi fins a la textura desitjada.

Finalment, retireu els escuradents dels filets i rectifiqueu-ho de sal.

I ja per acabar, poseu el suquet com a base i els filets de llenguado al damunt.
Anar al contingut