Filet de vedella dels Pirineus Catalans amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) amb mistela blanca i avellanes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosana Huguet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)
INGREDIENTS
- 4 filets de vedella dels Pirineus (IGP)
- 1/2 l de mistela blanca del Masroig
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 20 g de panses sense pinyols
- 1 l de brou de carn
- 50 g de mantega
- 1 gotet de vi de Porto
- avellanes torrades
- sal i pebre negre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu-hi la ceba tallada a dauets, la pastanaga tallada a dauets i les panses a foc suau fins que quedin ben daurades.
Després, afegiu-hi el Porto i deixeu-lo reduir. Seguidament, poseu-hi la mistela i deixeu-la reduir. A continuació, poseu-hi el brou de carn i les avellanes i deixeu-ho coure tot junt durant una estona.
Mentrestant, en una paella amb oli ben calent, fregiu el filet de vedella salpebrat, fins que quedi dauradet.
Tot seguit, poseu el filet a la paella del sofregit, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu el filet i salseu-lo amb el sofregit.
Després, afegiu-hi el Porto i deixeu-lo reduir. Seguidament, poseu-hi la mistela i deixeu-la reduir. A continuació, poseu-hi el brou de carn i les avellanes i deixeu-ho coure tot junt durant una estona.
Mentrestant, en una paella amb oli ben calent, fregiu el filet de vedella salpebrat, fins que quedi dauradet.
Tot seguit, poseu el filet a la paella del sofregit, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu el filet i salseu-lo amb el sofregit.