Filet de vedella amb salsa de merlot i romaní
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Llopart
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 4 filets de vedella de 180 g
- 40 cl de vi merlot
- 2 branquetes de romaní
- 60 cl de brou de carn
- oli
- sal
- pebre
- Per guarnir:
- verdures variades
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les verdures amb aigua i sal.
Després, refredeu-les emb aigua amb gel perquè conservin el seu color. A continuació, fregiu els filets en una paella amb una mica d'oli. Per fer la salsa, poseu el merlot en la mateixa paella on havíeu cuit els filets, afegiu-hi el romaní i el brou, i deixeu-ho reduir. Després, coleu la salsa i afegiu-hi la mantega. Remeneu-ho perquè lligui. I ja per acabar, emplateu el filet amb les verduretes i tireu-hi per sobre la salsa.
Després, refredeu-les emb aigua amb gel perquè conservin el seu color. A continuació, fregiu els filets en una paella amb una mica d'oli. Per fer la salsa, poseu el merlot en la mateixa paella on havíeu cuit els filets, afegiu-hi el romaní i el brou, i deixeu-ho reduir. Després, coleu la salsa i afegiu-hi la mantega. Remeneu-ho perquè lligui. I ja per acabar, emplateu el filet amb les verduretes i tireu-hi per sobre la salsa.